Наставник “Інгульця” вказав головну запоруку досягнення успіху

LavrynenkoГоловний тренер “Інгульця” Сергій Лавриненко у спілкуванні з прес-службою розповів про складність календарі весною та вказав головну запоруку досягнення успіху.

– Весною нашій команді грати 5 матчів з командами з першої вісімки, з яких три виїзні. Складний календар матчів.

– У нашому випадку буде більше плюс. Ми розуміємо силу суперників, з яким нам прийдеться грати. Та ж «Волинь», то же «Минай». Але тут важливий психологічний момент. Тиск у матчах з командами, які нижче нас у турнірній таблиці, які скажемо аутсайдери. Тиск на порядок вище. Тому що всі чекають від «Інгульця» перемоги. І у випадку, якщо перемоги немає, то це сенсація. Коли на матч виходять команди рівні за класом, команди, які ставлять максимальні задачі. То тут психологічний аспект буде рівноцінним. Тому що рівні суперники. У таких матчах потрібна удача. У таких іграх не буває яскравих матчів. Все в основному вирішує один забитий гол. Ми бачимо, що, наприклад, півфінали Ліги чемпіонів набагато цікавіші, ніж фінал. Ціна помилки дуже велика. Ніхто не хоче розкриватися, ніхто не хоче першим допустити помилку. Всі грають безпечно. І я думаю, що весною від гри до гри, чим ближче ми будемо до фінішу чемпіонату, тим накал цей буде вище і вище.

Осінню, коли грали, то був кращий футбол і думали команди, що попереду ще довга дистанція, де можна була наверстати. Весною ж буде безпечний футбол, закритий футбол, без великого ризику. Для досягнення результату так має і бути. Якби не стояло завдання виходу до УПЛ, то команда себе відчувала більш розкуто. Спеціалісти говорять, що натренувати можна все. Але психологічний аспект є самим складним, над яким можна працювати. Потрібно так, щоб всі 11 футболістів на футбольному полі працювали як один єдиний механізм. Якщо один-два випадають, а якщо три-чотири, то взагалі катастрофа. Оце самий складний момент – об’єднати навколо ідеї, цілі. Це наша основна задача.

Тут має бути сплав молодості і досвідчених гравців, щоб ми могли знайти баланс. Не можна одними молодими гравцями пройти увесь чемпіонат. Ми розуміємо, що молоді гравці є талановитими, і в перспективі можуть вирости у хороших футболістів, але вони не стабільні. Ви можуть одну, дві, три гри видати на емоціях сильний футбол показати, а потім, коли вляжуть емоції, не можуть показувати той футбол, якого від них чекають. Ось тут дуже важливо знайти баланс між досвідом і молоддю.

 17 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні