Наставник “Інгульця” про договірні матчі та роботу арбітрів

LavrynenkoГоловний тренер “Інгульця” Сергій Лавриненко у спілкуванні з прес-службою розповів про роботу арбітрів та боротьбою з договірними матчами в українському футболі.

– Почалася боротьба з договірними матчами. Сьогодні чисто візуально ця проблема вирішується. Є відчуття, що футбол став чистішим?

– Я впевнений, що футбол став чистішим. Це показує густина турнірної таблиці, кожна команда йде з різницею в одне очко. Дуже багато команд, які ставлять завдання і претендують на підвищення у класі. Якщо місяць тому, образно, ми дивилися на турнірну таблицю і Гірник-Спорт знаходиться внизу турнірної таблиці, то нині при вдалих обставинах вони можуть теж боротися за медалі. Я за всіх не можу відповісти, але те що таких ігор не буде. Ми знаємо, що була команда Суми, яку КДК вирішала дискваліфікувати. Нині таких команд немає.

– Як оціните роботу арбітрів?

– У цьому сезоні в УПЛ було багато грубих помилок арбітрів. І той же Колос, і той Дніпро-1, і той же Олімпік на початку сезону потерпав від помилок. Ми не говоримо, що це зумисні помилки. Ні, це просто не вистачає досвіду нашим арбітрам, досвіду напружених матчів, тому допускаються такі помилки. Але буде сподіватися, що з введенням VAR їх буде набагато менше.

 10 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні