Суркіс: ми за фінансовими можливостям поступаємося “Шахтарю”

syrkis-iПрезидент «Динамо» Ігор Суркіс поділився думкою про фінансове становище київського клубу.

«У професійному футболі є цікава фраза щодо цього: «Можна і при наявності серйозних грошей не зробити сильну команду, а ось без грошей її точно не створити».

У нашому клубі ситуація досить стабільна, але за фінансовими можливостями ми поступаємося тому ж «Шахтарю». Усе пізнається в порівнянні, і якщо порівняти бюджети «Динамо» і «Шахтаря» з іншими клубами, то це несумірні величини.

У будь-якому разі власнику «Зорі» Євгену Геллеру, власнику «Олександрії» Сергію Кузьменку можна лише подякувати за те, що вони вкладають гроші у футбол. За те, що втримують клуби на певному рівні, за те, що відстоюють честь України в єврокубках. За те, що б’ються з «Динамо» і «Шахтарем», намагаючись скласти їм конкуренцію.

І якби власники інших клубів підтяглися б до цього рівня, підтягнули б бюджети і розвивали команди, то в нас був би сильніший чемпіонат. Усе йде від власників і керівників клубів, це їхня філософія і їхнє бажання розвивати своїх «дитят».

Насамперед треба любити не місце в турнірній таблиці, не ситуативні успіхи, а любити сам футбол. Ось тоді буде розвиток, буде конкуренція і рух уперед. Але ще раз підкреслю: важлива стабільність у країні й в економіці. Поліпшення економічної ситуації в Україні є найважливішим фактором для розвитку професійного футболу», — зазначив Суркіс.

ФК Динамо Київ

 8 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні