Команди Академії ФК “Зірка” у ДЮФЛУ: розгром конкурентів і поразки від лідерів

fc_zirkaУ  черговому турі чемпіонату ДЮФЛ вихованці Академії ФК «Зірка» в рідних стінах не мали проблем із суперниками з ДЮСШ «Дніпро», а ось в гостях наші хлопці випробування лідерами з Одеси не витримали.

Нагадуємо, що боротьбу в ДЮФЛ України ведуть команди чотирьох вікових груп. Й для того, щоб зберегти прописку в елітному дивізіоні (саме це завдання стоїть в цьому сезоні перед нашими командами) потрібно усім приносити очки до загальної скарбнички. Тут беззаперечними лідерами є хлопці з одеської ДЮСШ-11 «Чорноморець». Й саме в Одесі зіграли свої матчі підопічні Миколи Лапи та Олексія Ярюхіна. На жаль, фаворити виявилися сильнішими, здолавши кропивничан з великим рахунком – 3:0 та 4:0.

А нашим чи не головним конкурентом у загальнокомандному заліку є вихованці ДЮСШ «Дніпро», які дебютують у Вищій лізі. Тож, матчі з дніпровцями дуже важливі. До цього туру хлопці із «Зірки» U-15, яка в міжсезоння втратила декількох провідних футболістів, ніяк не могли здобути позитивний результат. І ось нарешті в домашній грі з дніпровцями підопічних Вадима Даренка «прорвало». Господарі поля мали відчутну перевагу й діяли з великим бажанням. Й це призвело до успіху. Довгоочікуваний перший гол у ворота дніпровців на 10-й хвилині забив Олександр Жадан. Ну й такий тривожний рахунок тримався до 35-ї хвилини, коли Захар Дзядик подвоїв нашу перевагу й зняв напругу з партнерів та вболівальників. Ну а в другому таймі кропивничани контролювали ситуацію, не дозволяли гостям особливо розгулятися й таки забили втретє. Тож, «Зірка» U-15 здобула свою першу таку важливу вікторію в цьому сезоні – 3:0.

Ще більш упевнено та потужно зіграли із дніпровцями футболісти «Зірки» U-17. Перевага наших хлопців не викликала сумнівів від першої й до останньої хвилини. Але перший гол ніяк забити не вдавалося, адже захисники та воротар гостей діяли доволі вдало. Й тільки на 27-й хвилині Влад Кияниця таки змусив капітулювати суперників – 1:0. І саме цей влучний удар надихнув підопічних Дмитра Донченка на подальші вдалі дії. Адже ще до перерви Олексій Жданович, той таки Кияниця та Ілля Гойдюк довели нашу перевагу до розгромної – 4:0.

І хоча відразу по перерві гості один м’яч відіграли, але це був їх єдиний локальний успіх. Адже згодом Андрій Махиня та Данііл Білан знову змусили радіти партнерів і вболівальників. Ну а крапку в протибортсві поставив той, хто розпочав цей переможний. Сьомий м’яч у ворота команди ДЮСШ «Дніпро» та свій третій у матчі забив Влад Кияниця. Отже, беззаперечна перемога хлопців Дмитра Донченка – 7:1.

Набрані в цих поєдинках шість очок дозволили нам трохи відірватися в командному заліку від конкурентів із того ж «Дніпра» та земляків із ДЮФК «Олександрія-Аметист». Але наступний тур, який відбудеться вже завтра, стане знову випробуванням для молодих спортсменів «Зірки» – домашні ігри з маріупольською «Азовсталлю» (для U-14 та U-16) і та одеським «ДЮСШ-11-Чорноморець» (U-15 та U-17).

Офіційний сайт ФК “Зірка”

 12 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні