Сосой: Золотой Вєк зробив акцент на розвиток місцевих молодих гравців

SosoyНезмінний лідер і капітан кропивницького баскетбольного клубу Золотой Вєк Богдан Сосой поділився думкою щодо перспектив оновленої команди у Першій лізі, прокоментував результати жеребкування Кубку України, а також запросив кропивничан на стартові матчі «золотих» у Першій лізі.

– Богдане, минулий сезон і команді, і вболівальникам приніс багато розчарувань. Сьогодні, коли емоції вже стихли, дай свою оцінку того, що сталося. Чого не вистачило тій команді для того, щоб потрапити в плей-оф і поборотися за медалі Вищої ліги?
– Я вважаю, що на такий невтішний результат найбільше вплинув той фактор, що ми пізно почали формувати склад до нового сезону, через що вимушені були форсувати підготовку до чемпіонату. Перші матчі грали вшістьох проти найсильніших команд своєї групи. Не зовсім вдалий календар тут також дався взнаки. Все це у комплексі вплинуло на наші стартові результати в чемпіонаті й, відповідно, на наші подальші показники в сезоні.

–   «Повернення» в Першу лігу багато хто сприйняв як крок назад. Яка твоя думка з цього приводу?
– Я не вважаю це кроком назад. Клуб обрав вектор розвитку, зробив акцент на розвитку місцевих молодих гравців, які повні бажання відстоювати честь клубу і міста. Ці хлопці битимуться за клубну емблему. Зокрема, окрім Івана Рибченка (вихованець кропивницької КДЮСШ-4, тренер – Є. Мутель) Богдана Ткаченка (вихованець світловодської ДЮСШ, тренер – В. Лисак), Руслана Фортуни (вихованець кропивницької КДЮСШ-4, тренер – А. Бабенко), Олександра Хапуна (кропивницький СК, тренер – Я. Радіонов), які вже мають солідний досвід виступів за команди нашого клубу, кольори Золотого Вєка також захищатимуть Юрій Курячий (вихованець БК Орли, м. Помічна, тренер – А. Фідальго), Артур Коміссаров (вихованець полтавської ДЮСШ, тренер – І. Кравець) та Вадим Огородник (вихованець знам’янської ДЮСШ, тренер – М. Добрянський). Ці хлопці – майбутнє Золотого Вєка. Дякуючи зусиллям нашого президента Сергія Сухого, допомозі начальника управління молоді та спорту міської ради Кропивницького Сергія Колодяжного, протягом минулого сезону наша молодь мала змогу добувати ігровий досвід у Першій лізі, виступаючи за Золотой Вєк-2. Сьогодні ці хлопці вже мають певний рівень і допомагають молодшим партнерам адаптуватися в команді. У нашої команди хороші перспективи.

– Сплав молодості і досвіду в команді дасть позитивний результат?
– Поки зарано говорити про результат. Обіцяю, ми будемо боротися і віддаватися повністю в кожній грі!

– Які, на твою думку, три складові того, щоб команда успішно виступила в наступному сезоні у Першій лізі?
– Потрібно чітко виконувати настанови тренера і вірити в його задумки! Колектив максимально повинен бути згуртованим. Ми повинні допомагати один одному як на майданчику, так і за його межами. І, звісно, характер! Можна бути на три голови слабшим за суперника, але за рахунок характеру, спортивної злості можна перемогти будь-кого.

– Чого чекаєш від кубкових ігор з Тернополем-ТНЕУ?
– У Кубку хотілося б зіграти на максимумі своїх можливостей, проявити найкращі командні якості й дати бій одному з претендентів на чемпіонство у Вищій лізі.

– Завдання максимум на сезон – перемога Золотого Вєка в Першій лізі?
– Як говорив Андрій Леонідович, про це поки зарано говорити. Спочатку потрібно вийти з групи, а вже потім рухатися далі!

– Зроби невелике, як капітан і граючий тренер, звернення до вболівальників напередодні нового сезону.
– Запрошую всіх вболівальників на наші ігри! Нам потрібна ваша підтримка! У Кропивницькому вміють вболівати. І зараз нам як ніколи потрібна буде ваша допомога! А ми зі свого боку докладемо всіх зусиль, щоб радувати вас, наших вболівальників, видовищною грою.

ФБУ

 15 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні