Бабенко: Золотой Вєк боротиметься за найвищі місця в Першій лізі

BabenkoКропивницький БК Золотой Вєк активно готується до нового сезону в Першій лізі. Головний тренер команди Андрій Бабенко розповів про зміни у складі та завдання на сезон, які ставлять перед собою «золоті». Крім того, наставник прокоментував жеребкування Кубку України, де вже на стадії 1/16 фіналу у суперники кропивничанам дістався один із фаворитів Вищої ліги – БК Тернопіль-ТНЕУ.

– Ми вже визначилися із складом на сезон. І хоч команда укомплектована не на всі сто відсотків, якихось глобальних змін у складі очікувати вже не варто. Нову історію Золотого Вєка творитимуть багаторічний лідер і капітан команди Богдан Сосой, досвідчений і не менш важливий для нас Олександр Дробязко, а також Антон Мельник, Олександр Хапун, Іван Рибченко, Руслан Фортуна, Андрій Вербовий і Богдан Ткаченко. Маємо також і молоде поповнення – це хлопці, які вступили на перший курс ЦДПУ імені В. Винниченка: Юрій Курячий, Вадим Огородник, Артур Комісаров, Дмитро Ходоровський. Ще декілька молодих хлопців із факультету фізичного виховання педуніверситету ми залучатимемо до тренувального процесу. Будемо слідкувати за їхнім прогресом і, можливо, комусь із них вдасться пробитися до основи.

– Хто і з яких причин залишив команду?
– У наступному сезоні за Золотой Вєк не виступатимуть Микита Мизь, Олександр Петров і Євген Саламаха. Саша Петров отримав пропозицію від клубу Вищої ліги – БК Кремінь. Саме там він продовжить свою кар’єру. А Микита і Женя, у зв’язку з тим, що мають основні місця роботи, не зможуть приділяти достатньо уваги тренувальному процесу, а тому ми обопільно вирішили не продовжувати нашу співпрацю.

– Як проходить підготовка команди до сезону?
– Активно готуватися до нового сезону ми розпочали ще 15 серпня. Тренуємося на базі ФФВ, а також спортивного залу СК Зірочка. Почали з тренувань на піску, потім перейшли в зал, де спочатку працювали виключно над рівнем фізичної готовності. З третього вересня почали комплексну підготовку до сезону. Тренуємося у двох залах – ФФВ і СК Зірочка – шість днів на тиждень.

– Уже в першому раунді Кубку України вам у суперники дістався один із фаворитів Вищої ліги – БК Тернопіль-ТНЕУ. Чого очікуєте від цих кубкових протистоянь?
– Щороку Тернопіль-ТНЕУ бореться за призові місця Вищої ліги. Наскільки мені відомо, цього року у них стоїть завдання виграти Вищу лігу. То ж це суперник дуже високого рівня. Можна сказати, що десь із жеребом нам не пощастило. Однак з іншого боку, ми налаштовуватимемося на ці ігри з максимальною концентрацією, адже нам буде цікаво випробувати свої сили на фоні такого суперника. Особливих завдань на Кубок не маємо. Тому у Кубку награватимемо склад, а вже у Першій лізі боротимемося за найвищі місця.

– Завдання на Першу лігу – перемога?
– Поки ми ще не зустрічалися із керівництвом клубу, а тому говорити із стовідсотковою впевненістю про ті завдання, які поставить перед нами президент Сергій Олександрович Сухий я не можу. Самі ж налаштовуємося спочатку вийти в плей-оф, а вже там – зайти якомога далі й поборотися за призові місця. Ігри чемпіонату розпочнуться орієнтовно у середині жовтня, то ж ми маємо ще достатньо часу для того, щоб підійти до стартових матчів чемпіонату і кубку у всеозброєнні. З нетерпінням чекаємо зустрічі з нашими вболівальниками і викладатимемося заради них у кожному поєдинку.

ФБУ

 9 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні