Шаран: ми не фаворити проти жодної з команд у Лізі Європи

Головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран розповів клубній прес-службі про настрій команди перед матчами в груповому етапі Ліги Європи.

– Ми всі з хвилюванням спостерігали за розподілом суперників у груповому етапі Ліги Європи. Як Ви сприйняли суперників, які нам дісталися?
– Я розумію, що хлопці хотіли зіграти з «Арсеналом», з «Манчестером». Але коли я побачив усі групи, й очікував, куди попаде «Олександрія», сказав – хоча б обійшлося без важких перельотів, бо потім нам грати в Чемпіонаті України, треба не забувати й про Чемпіонат. І коли я побачив групу, де були «Арсенал», «Астана» й «Партизан», думаю – тільки б не в цю групу.

Коли нам дісталися «Вольфсбург», «Сент-Етьєн» і «Гент», то вже трішки заспокоївся. Не в тому плані, що ці команди слабкіші абощо. Стало спокійніше в психологічному плані, тому що ми на зборі у Нідерландах грали з командами рівня «Сент-Етьєна» й «Гента». Тому, можемо мати надію на позитивний результат з цими командами.

Однозначно, що будемо виступати достойно. Головне, що перша гра в нас на виїзді у Вольфсбурзі з однойменним потужним клубом. Я порівняв трансферну вартість команд, які беруть участь у груповому етапі Ліги Європи. Ми на третьому місці знизу (46 місце). «Вольфсбург» – на дев’ятому місці. «Сент-Етьєн» – на 17. «Гент» – на 22 місці.

– Зрозуміло, що більшість фахівців оцінюють виступи «Олександрії» у Лізі Європи лише з точки зору отримання досвіду. Але, знаючи Ваші особисті амбіції й потенціал нашої команди, маю думку, що установки будуть куди більші, ніж на просто отримання досвіду.
– У будь-якій, найскладнішій, ситуації завжди є певний відсоток, певний шанс на перемогу в поєдинку. Не сказав би, що ті ж «Гент» і «Сент-Етьєн» є сильнішими за український «Шахтар». А «Шахтарю» ми завжди даємо бій. Дамо бій і європейським суперникам. З надією на позитивний результат. Також ми усвідомлюємо, що клас команди «Вольфсбурга» вищий. І ми реально оцінюємо ситуацію. Що ми не зможемо виступити на такому ж рівні, як «Зоря», команда рівня групового етапу Ліги Європи, з дуже хорошим підбором футболістів. Звичайно, буде важко. Ми це розуміємо. Ми не фаворити проти жодної з команд.

Але, повторюю, що завжди є шанси – і їх потрібно використовувати. Треба не тільки пристойно зіграти, а грати на результат у цих поєдинках, заробляти очки, заробляти бали для України. В плані організації гри, в плані функціональному й психологічному я надіюся й вірю в нашу команду.

Офіційний сайт ФК “Олександрія”

 13 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні