Лавриненко: «Інгулець» боротиметься самовіддано і до кінця

LavrynenkoВ інтерв’ю Інформаційному центру ФК «Карпати» наставник «Інгульця» Сергій Лавриненко розповів про свої враження від жеребкування 3-го попереднього етапу Кубка України.

– Сергію Дмитровичу, у вас існує така традиція – майже кожного року з «Карпатами» в Кубку України зустрічатися.
– Насправді я про саме жеребкування не думав і особливих пріоритетів не мав. Єдине побажання стосувалося місця проведення – хотів, щоб ми цей поєдинок зіграли вдома. Так вже склалося, що нам частенько доводиться з «Карпатами» зустрічатися. Ми для львів’ян є хорошим подразником і вони, думаю, зроблять все, щоб не припуститися попередніх помилок.

– Чи встигли обговорити жереб з асистентами, футболістами, керівництвом клубу?
– Ні, ще не говорив. Ми провели ранкове заняття і усі роз’їхалися по домах. Жеребкування відбулося тільки в обід. Завтра зустрінемося і точно про це поспілкуємося.

– Проте можна припустити, що у всіх на обличчі з’явилася усмішка, коли дізналися, хто буде суперником «Інгульця»?
– Думаю, що так. Всі, мабуть, не те, щоб здивовані… Очевидно, у нас така карма – постійно з «Карпатами» грати (сміється). У всякому разі для нас це був позитивний досвід.

– Раніше ви протистояли «Карпатам» Йовічевіча та Фабрі Гонсалеса. Тепер – зовсім інший суперник, яким керує Олександр Чижевський.
– Всі кубкові матчі минають дуже складно. Перша наша зустріч, коли я ще очолював «Зірку», і протистояння з Фабрі Гонсалесом – були важкими. Думаю, так само складно буде і тепер. Варто згадати, що ми двічі проходили львів’ян у серії пенальті. Для того, щоб пробитися до наступного етапу треба обов’язково викластися на максимум. Відтак, усі три поєдинки характеризуватимуться максимальною боротьбою.

– На початку 2000-их ви грали пліч-о-пліч з Олександром Чижевським в запорізькому «Металурзі». Більше того, виступали разом у захисній лінії команди. Чи спілкуєтеся з наставником «зелено-білих»?
– Я добре знаю Сашка, це дуже порядна людина, класний футболіст і як тренер він показав себе з хорошого боку. Все одно вважаю його молодим фахівцем – він розвивається і вчиться. Спілкуємося не так часто, як хотілося б. Проте завжди раді бачити одне одного. Така наша робота – за полем ми друзі, а під час матчу повинен перемогти сильніший.

– «Інгулець» розпочне новий розіграш Кубка України в якості фіналіста минулого турніру. Апетит прийшов під час їжі і тепер ваша команда знову спробує замахнутися на серйозне завдання?
– Кожен тренер і футболіст мріє пройти такий шлях. Особливо, якщо це команда нижчого дивізіону. У нас взагалі небагато команд, які пробивалися у фінал, крім «Шахтаря» і «Динамо». Звичайно, ми хотіли б ще раз пройти цей шлях і пережити ті емоції. Однак думаю, що тепер це буде важче зробити. Проте «Інгулець» боротиметься самовіддано і до кінця.

 12 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні