Молодіжка “Олександрії” поступилася ровесникам з “Шахтаря” (+відео)

IMG_9600Матч 1 туру Чемпіонату УПЛ сезону 2019/2020 ФК «Олександрія» (U-21) – ФК «Шахтар» (U-21) завершився з рахунком 1:2.

Перше знайомство між футболістами команд U-21 «Олександрії» і «Шахтаря» відбулося 28 жовтня 2011 року в Олександрії на стадіоні «Олімп». Вже на початку зустрічі гості відкрили рахунок після влучного удару В’ячеслава Чурка, але відразу після перерви Давід Янчик відновив рівновагу. Після вилучення гравця «Олександрії» Євгенія Піскуна гірники знову вийшли вперед – відзначився Руслан Кисіль.

А крапку в цьому цікавому матчі поставив Артем Полярус на останніх хвилинах гри – 2:2.

Загалом між собою в чемпіонатах України футболісти U-21 «Олександрії» і «Шахтаря» провели 14 матчів. 3 перемоги наших земляків, 6 нічиїх та 5 перемог гірників. Різниця м’ячів у цих зустрічах: 19-9=+10 на користь наших гостей.

У складі нашої команди відзначалися: Давід Янчик, Артем Полярус, Євген Банада, Едуард Григоренко, Василь Грицук, Вадим Вітенчук, Вадим Гранчар, Євген Протасов та Сергій Русьян.

У гірників по 2 м’ячі на рахунку В’ячеслава Чурка, Микити Адаменка, Георгі Арабідзе та Дениса Арендарука.

Нинішня зустріч стала центральною в турі – на поле «Олімпа» вийшли призери минулого Чемпіонату України серед молодіжних команд.

Перші хвилини матчу пройшли в рівній боротьбі, але поступово ініціативою заволоділи олександрійці.

Чудовий шанс відкрити рахунок на 13 хвилині втратив Максим Куліш, після удару якого гостей урятував голкіпер Євген Гриценко.

А вже за хвилину наші футболісти вітали свого капітана – Кирила Прокопчука. Тимур Стецьков зі стандарту зробив верхову передачу на Олексія Довгого, той головою скинув м’яч на Кирила Прокопчука, який теж головою відправив його у ворота.

За кілька хвилин міг відзначитися дебютант нашої команди Андрій Новіков, але з кількох метрів не влучив у ворота.

Поступово гра вирівнялася, і вже гострі моменти виникали біля воріт олександрійців. Спочатку Михайло Мудрик перевірив на пильність Олега Білика, а невдовзі Клім Приходько головою замкнув передачу партнера з флангу – 1:1.

У кінці першого тайму суперники обмінялися гострими випадами.

Спочатку Кирило Дришлюк наніс чудовий удар зі стандарту під поперечину, але не менш чудово зіграв Євген Гриценко, перевівши м’яч на кутовий.

На останній хвилині гості могли повести в рахунку, коли простріл з флангу ніхто з гравців «Шахтаря» не зміг замкнути.

За таким же сценарієм проходив і другий тайм. На початку міг відзначитися Богдан Литвяк, але кіпер гірників, хоч із труднощами, але впорався з ударом Богдана.

Вирішальною в матчі стала 58 хвилина. Михайло Мудрик з кутового направив м’яч у штрафний майданчик, і після помилки Олега Білика Клім Приходько оформлює дубль – 1:2.

Кінцівка матчу пройшла в атаках наших земляків, та змінити рахунок їм не вдалося. Хороші шанси втратили Андрій Новіков, Тимур Стецьков і Кирило Прокопчук, який не дотягнувся до м’яча після прострілу з лівого флангу.

Післяматчевий коментар старшого тренера ФК «Олександрія» (U-21) Олександра Ломка:

– Ми готувалися до гри, і суперник продемонстрував саме те, що ми й передбачали. Особливих претензій до хлопців я не маю – всі старалися, викладалися як могли – щодо самовіддачі запитань немає. Індивідуальні помилки й голи – все це можна врахувати на майбутнє й усунути. Головне, щоби хлопці мали бажання й не вішали голови. Ми забили хороший м’яч зі стандарта, й мали забивати ще, але це футбол – у футболі все може статися. Я підбадьорив хлопців і дав завдання готуватися до наступної гри – з «Маріуполем» у п’ятницю 2 серпня.     

Чемпіонат U-21. 1 тур. ФК «Олександрія» – ФК «Шахтар» – 1:2 (1:1).

30 липня 2019, вівторок, 17.00. Олександрія, стадіон «Олімп». 300 глядачів. 28°C.

Арбітр –  Ігор Пасхал (Херсон)

асистенти арбітра – Станіслав Марулін (Нова Каховка), Заур Курбанов (Херсон)

4-й арбітр – Денис Федан (Олександрія).

Спостерігач арбітражу і делегат ФФУ – Євген Абросимов (Одеса).

Олександрія: Олег Білик, Кирило Прокопчук (К), Андрій Новіков, Кирило Дришлюк (Микита Дудка, 76’), Іван Гура, Олег Соколов (Святослав Шевчук, 82’), Олексій Довгий (Богдан Литвяк, 46’), Назар Хрієнко, Максим Куліш (Максим Дубенков, 69’), Антон Шендрік (Владислав Шкіндер, 46’), Тимур Стецьков.

Запасні: Богдан Степанцов, Олександр Мельник.

Старший тренер: Олександр Ломко.

Шахтар: Євген Гриценко, Кирило Меліченко, Назарій Муравський, Іван Семеніхін, Олександр Драмбаєв, Дмитро Криськів (К), Клім Приходько, Едвард Кобак (Олег Очеретько, 66’), Станіслав Біблик (Артем Холод, 74’), Артем Бондаренко (Костянтин Гуров, 84’), Михайло Мудрик (Дмитрій Павліш, 89’).

Запасні: Олександр Кемкін, Павло Шушко, Богдан Духота.

Головний тренер: Фернандо Валенте.

Попередження: Н. Хрієнко (48’), К. Дришлюк (71’), Б. Литвяк (85’), М. Дудка (89′) – Д. Криськів (52’).

Голи: Кирило Прокопчук (14’) – Клім Приходько (29’, 58’).

Огляд матчу:

Офіційний сайт ФК “Олександрія”

 21 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні