Дві спортсменки зі Знам’янського району відправилися на олімпійський фестиваль

baku=mДві спортсменки зі Знам’янського району відправилися у складі збірної України на ХV Європейський юнацький олімпійський фестиваль.

Він пройде у Баку (Азербайджан) 21-27 липня 2019 року і збере понад 3600 спортсменів Старого Світу. Впродовж 7-ми днів найсильніші юні атлети континенту віком 14-18 років змагатимуться у 10 видах спорту.

На престижному старті українська команда буде представлена 68-ма спортсменами, які виступатимуть у 7 видах спорту, а саме: велоспорті, волейболі, дзюдо, легкій атлетиці, плаванні, спортивній боротьбі (вільна, жіноча, греко-римська) та спортивній гімнастиці. Відзначимо, що спортивна боротьба вперше представлена в програмі змагань ЄЮОФ.

З поіменним списком збірної України в Баку-2019 можна ознайомитися за посиланням: http://noc-ukr.org/olympic/euof/festival/baku-2019/zbirna-ukraini/.

Maryzhak280Серед 68 спортсменок немає жодного представника Кіровоградської області. Але от у складі інших областей виступатимуть дві спортсменки зі Знам’янського району.

У велоспорті у груповій гонці буде брати участь Алла Марущук (з села Мошорине), яка представлятиме Донецьку область.

Нагадаємо, що Алла Марущук розпочинала займатися велоспортом у селі Мошорине (Знам’янський район, перший тренер – Вадим Кива). Влітку 2018 року Алла Марущук продовжила навчання в ДВУОР імені Сергія Бубки (тренер В.Красов).

OnisimovaУ легкій атлетиці у бігу на 3000 метрів Україну представлятиме кілька разова чемпіонка України серед юніорок Катерина Онісімова. Катерина нині тренується у м. Дніпро від керівництвом Олександра Охріменка. Першим тренером же є вчитель фізичної культури і спорту Володимирівської ЗШ (Знам’янський район) Віталій Воровський.

Нагадаємо, уродженка Знам’янського району Катерина Онісімова у складі збірної України брала участь у ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх, які з 6 по 18 жовтня відбувалися в аргентинському Буенос-Айресі.

Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської РДА Віктор Слюсаренко

 43 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні