ДЮФЛУ: дива не сталося

DUFLUВихованці Академії ФК «Зірка» завершили свої виступи в чемпіонаті ДЮФЛ України за крок від фінального турніру. Пройти однолітків із донецького «Шахтаря» та одеського «Чорноморця» підопічним Вадима Даренка та Вадима Бондаря-Геннадія Махно, на жаль, не вдалося.

Після прикрої домашньої поразки від юних «гірників» (1:2), футболісти «Зірки» U-14 мали не багато шансів пройти фаворитів. Та й грати довелося не на звичному полі зі штучним покриттям, а на великому за розмірами натуральному газоні. Ну й донеччани в рідних стінах були налаштовані рішуче. Тож, в другому матчі дати справжній бій більш потужним в фізичному плані суперникам кропивничанам не вдалося. Наші хлопці забагато нервували та помилялися. Цим в повній мірі скористалися гравці «Шахтаря» U-14, які не залишили гостям жодних шансів. І якщо в першому таймі наші хлопці намагалися битися на рівних до рахунку 1:2, але м’яч наприкінці тайму вибив футболістів «Зірки» з рівноваги. Тож в другому таймі матч проходив практично на половині гостей, і свою перевагу «Шахтар» підкріпив ще п’ятьма м’ячами – 1:8. Але для підопічних Вадима Даренка, які дебютували в цьому сезоні в змаганнях такого рівня, вихід до плей-офф уже став беззаперечним успіхом.

Більше сподівань у нас було на старших хлопців, які продемонстрували неабиякий характер в Одесі. Поступаючись одноліткам із «Чорноморця» – 3:0, кропивничани відіграли два м’ячі, але пропустили зі штрафного наприкінці зустрічі – 4:2. Тож, «зірковим» на своєму полі потрібно було вигравати, як мінімум, із рахунком – 2:0. Маючи таку перевагу, одесити розпочали поєдинок на штучному газоні стадіону «Зірка» більш упевнено. Гості високо зустрічали суперників й не давали можливостей «зірковим» проводити стрімкі випади. Та все ж у середині першого тайму в нашої команди був шанс примусити конкурентів занервувати. Єгор Пурцакін відгукнувся на передачу з глибини поля, виграв силову боротьбу в захисника й пробив у дальній кут. Але в цьому епізоді фортуна була на боці футболістів із Південної Пальміри. М’яч, по-зрадницькі для нашої команди, влучив у стійку й відскочив у поле. А через декілька хвилин одесити використали один із своїх гольових моментів, добивши м’яч в ціль після кутового – 0:1. Тож, фактично питання про переможця двораундового протиборства було вирішено. Адже забити тричі за такого характеру протистояння підопічним Вадима Бондаря було вкрай важко. Хоча кропивничани билися до останнього й намагалися переломити хід подій, але «Чорноморець» виглядав більш потужним й злагодженим у командних діях. Рахунок до фінального свистка так і не змінився й одесити заслужено вийшли до фінального турніру ДЮФЛ України. Але зважаючи на ті втрати, які були в «Зірки» U-15 перед початком сезону, й на склад суперників по груповому етапу, можна вважати перший виступ команди Вадима Бондаря та Геннадія Махно у Вищій лізі доволі успішним. Ну й, сподіваємося, що набутий досвід допоможе обом нашим командам у наступному сезоні виступити ще краще.

Офіційний сайт ФК “Зірка”

 16 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні