Андрій Шевченко: скільки голів забито – немає значення

ShevchenkoГоловний тренер збірної України Андрій Шевченко на післяматчевій прес-конференції підбив підсумки матчу зі збірною Сербії (5:0).

– Емоцій дуже багато. І всі вони – позитивні. Хочу подякувати стадіонові, людям. Створили чудову атмосферу. Хочу подякувати всім вболівальникам України.
Можу багато ще говорити, але краще відповім на ваші запитання…

– За кілька хвилин до того, як був забитий перший м’яч, ви покликали Коноплянку і показали на правий фланг, з якого потім і розвилася результативна атака. Це була якась спеціальна тактична настанова?
– Якби все було так просо, як ви говорите… Я б тоді лише бігав і підказував гравцям. В цілому, ми добре підготувалися до гри. Серби змінили структуру, але й ми встигли перелаштуватися, знали, де будуть вільні зони. Зіграла роль підготовка. Ми знали, що різницю буде створювати фізична готовність. Треба було почати готуватися трохи раніше, особливо для тих, хто швидше завершив сезон. Коноплянка, наприклад, залишив сім’ю, приїхав раніше, потренувався і зіграв чудовий матч.

– За два дні гра з Люксембургом, з яким ми намучилися після Португалії. Як будете готуватися, тому що три очки там і там – однакова величина?

– Я згоден, буде непроста гра. Для нас завтра вже починається підготовка до Люксембурга. Будемо намагатися відновити гравців. Ті, хто не грали, зараз тренуються на стадіоні. Зараз немає простих ігор, ми це знаємо, будемо готуватися і старатися зіграти на перемогу.

– Як ви думаєте, сьогодні Україна показала свій максимум, чи Сербія зіграла слабко?

– Переломним моментом стало те, що ми змогли реалізувати наші моменти. Ми знаємо, що в матчах відбору на чемпіонат Європи чи чемпіонат світу є лише результат. Скільки голів забито – немає значення. Є лише результат – нічия, поразка або перемога. Для нас сьогодні – перемога, бо ми отримували відкриті зони. Але у сербів – хороша команда, у неї є потенціал.
Рахунок не має особливого значення, головне – перемога. Ми підготувалася і здобули її. Але, повторюся, у Сербії – класна команда і буде важка гра з ними на виїзді. І португальцям з ними буде важко. Минули ті часи, коли мали місце прохідні ігри. Будь-яка команда може дати бій, якщо ти втрачаєш кілька відсотків зі своєї готовності.

– Кажуть, у роздягальні немає ейфорії, всі стримані. Це ви так закликаєте готуватися до Люксембургу? І друге запитання: що відчували, коли стадіон скандував “Шева-Шева”?

– Я відчув ті часи, коли був гравцем. Тоді було багато таких моментів. Але зараз, коли я тренер, особливо приємно відчувати такі моменти підтримки. Вдячний всім.

Щодо ейфорії… ЇЇ немає, я в неї не вірю. Я вірю у роботу, в ставлення до справи. Сказав кілька фраз хлопцям, привітав їх і закликав готуватися до наступної гри.

– В матчі з Люксембургом буде ротація?

– Важливим в цьому плані буде завтрашній день. Подивимося, як пройде відновлення. Маємо два дні на підготовку. Важливо, що є обойма, всі готуються. Хто відновиться – буде грати, а хто ні – будемо їх змінювати. За ці два дні ми вирішимо це питання.

– Ви вчора сказали, що Йовіч – сильний гравець, але побажали йому успіху в інших матчах. За рахунок чого вдалося нейтралізувати цього нападника?

– За рахунок командних дій. Правильних командних дій, переміщення, страхування. Важливо було позбавити його і його партнерів простору. Нам це вдалося.

Заключне слово Шевченка…

– Всі ми втомилися, тому візьму заключне слово. Ще раз вдячний всім за підтримку і закликаю вболівальників прийти на трибуни і в матчі із Люксембургом.

www.ua-football.com

 133 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні