Гравець “Олександрії” допоміг українській “молодіжці” вийти до фіналу Турніру пам’яті Валерія Лобановського

zbirna_nevМолодіжна збірна Кіпру не стала серйозною перешкодою для команди Руслана Ротаня в півфіналі Турніру пам’яті Валерія Лобановського. У середу збірна України зіграє в фіналі проти команди Ізраїлю і постарається вперше за десять років виграти турнір.

За словами головного тренера української молодіжки, головна мета для його збірної на турнірі – це подивитися на новачків і згадати про ігрові зв’язки. Перемога ж стане приємним бонусом. Працювати над серйозними завданнями Україна U-21 почне у вересні, коли почнеться відбір до Євро-2021.

Матч почався з хаотичних атак обох команд. У збірної України була невелика перевага, активні були фланги нашої національної команди, де Якимець з Ледньовим і Стецьков з Топаловим демонстрували хорошу взаємодію. Однак вивести когось на хорошу ударну позицію не виходило.

Всі три м’ячі в грі були забиті в результаті помилок гравців кіпріотської збірної. У першому голі винен кіпер Деметріс Деметріу, який невдало вийшов з воріт на перехоплення довгого пасу Семеніхіна. Воротар пролетів повз м’яч, а у Кожушко вийшов точний удар з гострого кута.

Другий і третій м’ячі влетіли у ворота Кіпру вже після перерви. Спочатку Папаміхаїл зрізав у свої ворота м’яч після прострілу Стецькова, а потім Топалов скористався неузгодженістю дії воротаря і захисників збірної Кіпру.

Залишалося грати ще більше 30 хвилин, Руслан Ротань почав проводити заміни, і забитих голів більше забито не було. Кіпр надавав ще якийсь опір в першому таймі, але після 0:2 острівна збірна розсипалася. Україна могла забивати і більше, але двічі м’яч потрапляв у каркас воріт.

Відзначимо, що у складі молодіжної збірної України весь матч провів гравець “Олександрії” Тимур Стецьков.

У фіналі суперником України буде збірна Ізраїлю. Кіпр в матчі за третє місце зіграє з Болгарією.

Турнір В. Лобановського, півфінал. Київ, НСК Олімпійський

Україна U-21 – Кіпр U-21 3:0

Голи: Кожушко 29, Папаміхаїл 47 (авт.), Топалов 58

Україна: Кожухар (Трубин 70) – Стецьков, Биков, Семеніхін, Якимець – Алібеков (Білошевський 59) – Топалов (Мосейчук 65), Козак (Криськів 60), Смирний (Луньов 70), Ледньов (Мудрик 60) – Кожушко (Вакула 64)

Кіпр: Деметріу – Споляріч, Корреа, Адоні – Папаміхаїл, Геролемоу (Анастасіу 46), Хаджіпасхаліс, Маттяіу, Калліс – Лука (Псіхас 46), Пантелі

Попередження: Ледньов 51 – Папаміхаїл 23, Маттяіу 49

UA-футбол

 16 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні