Команди Академії ФК «Зірка» у ДЮФЛУ: тепер плей-офф

fc_zirkaВихованці Академії ФК «Зірка» зіграли свої останні в цьому сезоні матчі групового етапу чемпіонату ДЮФЛ України. Та якщо хлопці з «Зірки» U-15 прекрасно впоралися із поставленим завданням, то 14-ти річні підопічні Вадима Даренка не впоралися з психологічним тиском і несподівано поступилися.

Суперниками наших двох молодших команд на полі зі штучним покриттям стадіону «Зірка» були однолітки із маріупольської «Азовсталі». І потрібно віддати належне гостям, які в обидвох протистояннях продемонстрували змістовну гру. Особливо потрібно відмітити футболістів «Азовсталі» U-14, які, на відміну від підопічних Вадима Даренка, не мали особливих турнірних завдань, але грали самовіддано із великим бажанням. Наші ж хлопці в разі перемоги над маріупольцями мали шанси фінішувати першими. Адже перед останнім туром «зіркові» поступалися конкурентам із «Металіста 1925» лише за гіршою різницею забитих та пропущених м’ячів. Можливо саме через велике бажання досягти успіху господарі поля в першому таймі не використали декілька стовідсоткових можливостей вийте вперед у рахунку. В деяких моментах гостей рятував воротар, деколи захисники встигали завадити влучним ударам та й нашим хлопцям не щастило. Тож, перший тайм пройшов під диктовку підопічних Вадима Даренка, яким не вистачало лише голу.

Але по перерві азовцям вдалося вирівняти гру, відсунути суперників від своїх воріт й самим вибігати в швидкі контрвипади. Правда, особливих небезпечних загроз гості не створювали, але й суперниками виходити на ударні позиції не дозволяли. Коли ж наші футболісти все ж проходили захисні редути, то замість останнього удару починали шукати партнерів і захисники встигали ліквідувати загрози. Коли ж здавалося, що матч завершиться цілком логічною, судячи за перебігом подій в другому таймі, нічиєю, біля воріт «Зірки» U-14 «гримнув грім». Кропивничани захопилися атакою й не встигли повернутися в захист. Маріупольці вивели свого гравця один на один із воротарем, якого вдалося обіграти. А ось м’яч після удару вже у порожні ворота, скоріше інстинктивно, рукою перервав Максим Скороход. Арбітр призначив справедливий пенальті й вилучив одного з лідерів «зіркових», який тепер пропустить перший матч плей-офф. А удар гравця гостей з «позначки» був влучним. За декілька хвилин, які залишилися до фінального свистка, підопічні Вадима Даренка ще встигли створити дуже небезпечний момент. Та забити так і не судилося. Отже, дуже прикра поразка «Зірки» U-14, яка не дозволила фінішувати на мажорній ноті й отримати менш сильного суперника з іншої групи.

«Зірка» U-14 (Кропивницький) – «Азовсталь» U-14 (Маріуполь) – 0:1.

А от підопічні Вадима Бондаря та Геннадія Махно зіграли свій чи не найкращий матч у сезоні. Наші хлопці вийшли на гру зі своїм найближчим конкурентом гранично налаштованими, згуртованими із великим бажанням досягнути бажаної перемоги. Мабуть, гості не очікували такого стартового натиску, такого пресингу й таких швидких дій від суперників, адже вже на початку пропустили. Й при цьому кропивничани й до першого забитого м’яча не використали ще декілька гарних шансів забити. А перший гол вийшов класним. Єгор Пурцакін із-за меж штрафної зробив націлену подачу на 11-ти метрову позначку. Там Дмитро Тюпа випередив захисників і головою зрізав м’яч у дальній кут воріт маріупольців – 1:0. Після цього гра пішла на зустрічних курсах і небезпечні моменти виникали біля обох воріт. Та гострішими і більш осмисленими були, все ж, атаки господарів поля. І наші хлопці забили дуже важливий другий гол. Цього разу, після кутового й метушні в штрафній гостей, м’яч відскочив до Назара Нагорного, який пробив. Тут «зірковим» трохи допоміг рикошет від ноги захисника й рахунок подвоївся.

До честі маріупольців, вони не знітилися, а продовжили боротися й напружувати нашу оборону. І азовцям таки вдалося скоротити відставання до мінімуму після влучного удару метрів із 18-ти у дальній нижній кут – 2:1.

На щастя для вболівальників «Зірки» U-15, нашим хлопцям удалося знову провести гольовий випад. Цього разу Єгор Пурцакін розрізним пасом вивів на ворота Дмитра Тюпу, який холоднокровно пробив у дальній кут – 3:1. І на цьому кропивничани не зупинилося, а мали шанс остаточно, ще до перерви, зняти питання про переможця. Та оформити хет-трик Тюпі завадив голкіпер, який виграв дуель у нашого футболіста. А потім на деякий час ініціатива перейшла до маріупольців й було доволі тривожно. Та «зірковим» вдалося відстояти свою перевагу в два голи.

По перерві цікавий та конкурентний футбол продовжився. Атака змінювала атаку й м’яч майже не затримувався в середині поля. Шанси забити були, як в господарів, так і гостей. Та відзначилися все ж підопічні Вадима Бондаря та Геннадія Махно. Денис Лук’янець пішов до останнього, на мить випередив голкіпера й «парашутом» спрямував м’яч у ворота. І саме цей гол остаточно пригнітив гостей, які зрозуміли, що врятувати матч не вдасться. Більше того, той таки Лук’янець, після кутового, першим опинився на підбиранні в штрафному майданчику і вразив дальній кут – 5:1. Отже, хлопці продемонстрували класну гру, здобули дуже важливу перемогу, посіли друге місце, випередивши саме «Азовсталь» в турнірній таблиці.

«Зірка» U-15 (Кропивницький) – «Азовсталь» U-15 (Маріуполь) – 5:1.

Голи за «Зірку» : 1:0, Тюпа Дмитро; 2:0, автогол; 3:1, Тюпа Дмитро; 4:1, Лук’янець Денис; 5:1, Лук’янець Денис.

В матчах плей-офф нашим юнакам буде аж геть не легко. 1 та 8 червня команда U-15 (тренери Вадим Бондар та Геннадій Махно) зустрінеться з одеським «Чорноморцем», а 2 та 8 червня найменші вихованці Академії (тренер Вадим Даренко) зіграють проти «Шахтаря».

Офіційний сайт ФК “Зірка”

 12 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні