Головна » Кубок України » Суддівський аналіз матчу “Шахтар” – “Інгулець”

shah-ingФінальний матч Кубка України 2018/19 прогнозовано не таїв в собі інтриги щодо переможця. Але навіть в такому простому поєдинку арбітр Євген Арановський примудрився припуститися двох значимих помилок. Хоч вони і не вплинули на розподіл сил, відзначити невпевнене суддівство мусимо. Коментує експерт, екс-арбітр ФІФА Сергій Шебек.

- Навіть в такому простому матчі для суддівства, – а він ще до стартового свистка вважався простим і передбачуваним, адже змагалися дві різних за класом команди, – ми побачили ляпи від Арановського. Символічно, що ці ляпи Євген допустив на очах голови Комітету арбітрів, продемонструвавши у всій красі своє “уміння”, – іронічно зазначає Сергій Олександрович.

- На 12-й хвилині пішло закидання на Мораєса, воротар вийшов за межі штрафної зони в намаганні перехопити передачу на нападника “Шахтаря”, але Мораєс першим зіграв в м’яч. Після цього ж голкіпер “Інгульця” що є сили врізався в опонента. Це – штрафний удар і червона карточка. Можливо, Арановському важко було розібратися, де саме відбувся фол, – у штрафній зоні чи за її межами, – однак арбітрові в полі повинен був допомогти асистент. Проте не допоміг. Арановський зупинив гру, але порушення правил зафіксував з боку Мораєса. Нічого іншого, окрім сміху, таке рішення не викликає, – відзначив експерт.

- В епізоді на 25-й хвилині Ісмаїлі увійшов до штрафного майданчика “Інгульця”, прокинув собі м’яч, а Коваль, намагаючись зіграти у підкаті, вдарив суперника по ногах. Саме вдарив, бо гри у м’яч не було.

Резюмуючи все вище сказане, відзначимо, що Арановський припустився двох грубих помилок в простому матчі, – підсумував Сергій Шебек.

Нагадаємо, що в фіналі Кубка України “Шахтар” здолав “Інгулець” 4:0.

UA-футбол