Андрій Воробей: “Олександрія” може відібрати очки у “Шахтаря”

Shah-olЗавтра в одному з центральних матчів 28-го туру Української Прем’єр-ліги «Шахтар» зіграє проти «Олександрії». Команди вже практично вирішили свої турнірні завдання, тому можуть подарувати уболівальникам справжнє свято футболу, показавши красиву і видовищну гру. Своїми очікуваннями від матчу з Terrikon.com поділився екс-нападник «Шахтаря» і збірної України Андрій Воробей.

– Чи під силу «Олександрії» відібрати очки у «Шахтаря»? 
– Звичайно «Олександрія» може відібрати очки у «Шахтаря» в Харкові. Футбол непередбачуваний. Тим більше у них команда знаходиться зараз в піднесеному настрої, у них є реальний шанс вперше закінчити чемпіонат на третьому місці. Це хороший стимул для команди. Звичайно, «Шахтар» сильніше, але десь може трапиться недооцінка, адже між «гірниками» і «Динамо» відрив в 9 очок. Тому в цьому плані може статися недооцінка. А від «Олександрії» можна очікувати сюрпризів.

– Зараз у «Шахтаря» рекордна безпрограшна серія в чемпіонаті. Чи додасть мотивації суперникам можливість її перервати? 
– Я думаю тренерський штаб не буде акцентувати на цьому увагу, що обов’язково потрібно забити або перервати безпрограшну серію «Шахтаря». У «Олександрії» буде стояти завдання не програти. Саме в такому ключі будуть налаштовувати команду.

– В середу у «Шахтаря» фінал кубка. У зв’язку з цим тренерський штаб виставить оптимальний склад або дасть відпочити лідерам? 
– Швидше за все Фонсека дасть відпочити деяким гравцям. Тому що, якщо в чемпіонаті у «гірників» є зазор, то фінал кубка складається з одного матчу. Тим більше є з кого вибирати, у «Шахтаря» зараз дуже довга лава запасних. З цього приводу у Паулу голова не болить.

– У цьому сезоні «Шахтар» може вперше обійти «Динамо» за кількістю завойованих титулів за час незалежності України. Чи можна сказати, що настає нова ера в вітчизняному футболі? 
– Я ще раніше говорив, що «Шахтар» останні років 10-15 задав такий темп, що за ним важко будь-кому наздогнати. Вони принесли в скарбничку України дуже багато очок, успішно виступаючи єврокубках. «Шахтар» еталон нашого чемпіонату.

Нагадаємо, матч «Шахтар» – «Олександрія» пройде в Харкові на ОСК «Металіст» 11 травня.

terrikon.com

 14 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні