Анонс матчу «Інгулець» – «Оболонь Бровар»

Ing-ObolЗавтра, 10 квітня, у селищі Петрове (Кіровоградська область) відбудеться матч 28-го туру чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги «Інгулець» – «Оболонь Бровар».

Цей матч відкриває програму 28-го туру першої ліги. У зв’язку з участю «Інгульця» у фіналі Кубка України, який пройде 15 травня у місті Запоріжжя, цей матч відбудеться на день раніше, ніж інші матчі туру.

Перед цим матчем у тренерського штабу «Інгульця» чимало роботи. Як правильно вибудувати стратегію на матч: щоб і перемогти і зберегти сили на фінал Кубка України? Те що варіація складу буде це безумовно. Але на скільки глибока? На це питання лише дадуть стартові склади команди, які будуть відомі за годину до початку зустрічі.

В останніх 5 матчах в першій лізі «Інгулець» здобув дві перемоги, двічі зіграв внічию та одного разу зазнав поразки. «Оболонь Бровар» же в останніх 5 своїх матчах двічі програв, двічі зіграв внічию та одного разу здобував перемогу, яка була зафіксована ще у 21-му турі (завдяки дублю Михайла Шишки кияни з рахунком 2:1 здолали у Волочиську місцевий «Агробізнес»). То ж нині київська команда має серію з чотирьох матчів без перемог. Чи зможе вона її перервати відповість завтрашній матч. У турнірній таблиці кияни на 5-му місці, “Інгулець” – на 7-му.

22111111

Obolon-BrovarПредставлення суперника. Історія футбольного клубу «Оболонь» починалася ще 1992 року, коли в Києві була створена команда на базі футбольної школи «Зміна». В чемпіонаті України серед колективів фізкультури кияни дебютували в 1993 році, а в другій лізі – в 1995 році. Колектив провів у змаганнях різного рівня 18 сезонів. Двічі команда здобувала першість у другій лізі, одного разу була срібним і чотири рази – бронзовим призером першої ліги. Але найбільше досягнення «Оболоні» – 6-е місце в чемпіонаті України вищої ліги сезону 2003/2004 років. Прикро, та навесні 2013 року «пивовари» знялися з першості через фінансові проблеми та негаразди у відносинах всередині клубу.

Але футбол на Оболоні швидко воскрес. Вже на початку 2013 року було створено зовсім новий футбольний клуб і нову команду – «Оболонь Бровар», основу якої знову склали молоді вихованці ДЮФШ «Зміна-Оболонь», що вже у травні стартували в аматорському чемпіонаті України. Клуб оперативно спрацював щодо питань атестації, тож уже 14 липня колектив дебютував у другій лізі в матчі проти миколаївської «Енергії». Розвиток команди «Оболонь Бровар» проходить так само швидко, як і «Оболоні». Безумовно, цьому сприяє активна позиція керівництва футбольного клубу, який очолює Олександр Слободян. Вже з другої спроби «пивовари» здобули путівку до першої ліги. Боротьба з «Черкаським Дніпром» за чемпіонство у другій лізі проходила практично до останнього туру. Команди здобували перемогу за перемогою, але вирішальною у двобої лідерів була очна зустріч у Черкасах, коли господарі взяли гору за десять хвилин до кінця матчу. Але на цьому «пивовари» не збиралися зупинятися. В сезоні 2015/16 рр. «Оболонь» вела відчайдушну боротьбу за вихід до Прем’єр-ліги. Але зайняла лише 3-є місце, а путівку здобула «Зірка». Та після цих успіхів сезони показники киян погіршуються. Якщо 9-е місце в турнірній таблиці позаминулого сезону виглядало непогано, то в минулому чемпіонаті «Оболонь Бровар» вела відчайдушну боротьбу до останнього матчу за прописку в першій лізі, і зайняла рятівну 14-у сходинку.

GyskovНині у складі киян виступає кілька футболістів, які пограли за команди Кіровоградщини. Олександр Гуськов є вихованцем знам’янського футболу, виступав у складі ФК «Олександрія». Нападник Олександр Деребчинський у свій час грав за кропивницьку «Зірку» (у сезоні 2015/2016 років провів 16 офіційних матчів, забив один м’яч). Максим Покотилюк у сезоні 2015/2016 років виступав у складі ФК «Інгулець».

Букмекери у цьому матчі віддають перевагу все ж киянам. 2,14 на їх перемогу, 3,2 на перемогу «Інгульця» та 3,4 на нічию.

Віктор Слюсаренко, портал «Спортивна Кіровоградщина»

 11 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні