Нападник “Інгульця” потрапив до символічної збірної туру першої ліги

sulaSport Arena називає символічну збірну 26-го туру в Першій лізі сезону 2018/19.

  • Воротар – Андрій Кліщук (СК Дніпро-1)

Лідер зіткнувся на Одещині з добре організованим, агресивним суперником, який створив чимало нагод забити. Але воротар Кліщук (до речі, сам родом з цієї області) відіграв на високому рівні. Потягнув удари Пархоменка, Ільницького, Гаврилюка, Болокана з дальньої та середньої дистанції, а також виграв чистий вихід один на один із форвардом господарів. «Суха» серія Андрія триває й досягає 630 хвилин (найкращий показник сезону).

  • Правий захисник – Богдан Кушніренко (МФК Миколаїв)

Кушніренко у Миколаєві, на відміну від Полтави, грає не флангового, а правого центрального захисника. Тим не менш, набуті якості допомагають йому керувати грою зі своєї зони. Вдало діючи в захисті, де його підопічні не змогли завдати із меж карного майданчика жодного акцентованого удару, Богдан ще й відзначився у грі на атаку. Неодноразово його довгі передачі загострювали гру – після цього стався перший гол і міг відбутися ще один. Сам Кушніренко ледве не забив після одного зі стандартів, а нереалізований пенальті лишився помаркою на, загалом, досить сильній грі екс-дублера Металіста проти харків’ян.

  • Центральний захисник – Віталій Гавриш (Колос)

В обороні відпрацював досить чітко, за винятком дальніх ударів та кілько маленьких пожеж після подач стандартів, Агробізнес не досяг особливих успіхів біля чужих воріт. Зате саме Гавриш заблокував удар Груші після невдалого виходу воротаря, і тим самим відвів серйозну загрозу. Біля чужих воріт Віталій зазвичай корисний на стандартах, так було й цього разу. Гавриш невдало виконав пенальті, не зумівши переграти воротаря, зате зі штрафного забив м’яч, який і вирішив долю трьох очок.

  • Центральний захисник – Зураб Очігава (СК Дніпро-1)

Напрочуд важким виявився матч на Одещині для лідера. А тут ще й травма лідера захисту Логінова вже в дебюті зустрічі. На щастя, підбір гравців у спортклубу настільки розлогий, що навіть такі втрати можна компенсувати. Запрошений із Динамо Очігава здорово допоміг в обороні (а Балкани серйозно загрожували воротам гостей), а також забив другий м’яч, спритно зорієнтувавшись після кутового.

  • Лівий захисник – Артур Западня (Волинь)

Лучани зразково провели матч в Івано-Франківську, попри те, що суперник багато володів м’ячем та створив чимало нагод забити. А виділити серед них хочеться Западню, який починав матч на позиції лівого півзахисника, а потім, після серії замін, перейшов нижче по флангу. Артур почав матч із першого удару своєї команди. Потім здійснив результативний простріл на Хагназарі та гольову скидку на Карпенка (два асисти), брав участь і в початковій стадії третьої результативної комбінації, коли перевів м’яча на правий край, що в підсумку призвело до голу Бартуловича.

  • Правий півзахисник – Олег Ільїн (Колос)

Ільїн був найактивнішим у матчі ковалівців проти гостей із Волочиська. За рахунок вибухової швидкості постійно проривав оборону Агробізнесу, загострюючи ситуацію біля воріт суперників. Був одним із тих (поруч із Лисенком), кого суперникам вдавалося спинити хіба що з порушенням правил. Безсумнівно, може прогресувати й віддавати ще більше.

  • Центральний півзахисник – Ігор Когут (СК Дніпро-1)

Балкани багато атакували, вели гру й мали всі можливості завершити сенсаційним звершенням матч проти лідера в день народження клубу. Але СК Дніпро-1 переломив хід гри, і посприяв цьому якраз Когут. Він ще в першому таймі пробивав з різних позицій частіше за інших (правда, реалізація моментів бажала кращого). А після перерви, розігравшись із Сніжком, Когут вийшов на ударну позицію і з середньої дистанції розважливо пробив у кут. Цей простий гол став чимось на кшталт нокауту для господарів. Окрім, активності попереду, Ігор відпрацьовував ще й на своїй половині – можна згадати, як він «підчистив» після однієї із скидок, знявши м’яча з ноги Паламаря, що знаходився прямо перед воротами.

  • Центральний півзахисник – Младен Бартулович (Волинь)

Хорватський легіонер був одним із тих, хто вів гру «хрестоносців». Неодноразово пробивав по воротах суперників сам, став автором третього голу, технічним ударом поміж ніг воротареві завершивши блискуче розіграну багатоходівку. Взяв участь в першій гольовій комбінації (це він перевів вектор атаки наліво). У складі зіркової групи атаки волинян Младен – один із найтонкіших, найінтелектуальніших футболістів.

  • Лівий півзахисник – Артем Радченко (МФК Миколаїв)

Гравець непростої долі, Радченко свого часу вважався одним із найперспективніших у команді Маркевича, виступав за вікові збірні України, у складі хорватського гранда. Позафутбольні обставини змусили його починати все спочатку, і якщо буде побільше матчів, як цей, Артем повернеться на рівень своїх амбіцій. Він віддав розкішну гольову передачу на Войцеховського, пробивав по воротах сам і щоразу напружував захист земляків за рахунок швидкості.

  • Нападник – Дмитро Сула (Інгулець)

Він та Олександр Акименко на пару просто-таки розірвали оборону ПФК Суми. Дмитро став автором трьох голів та співавтором одного з голів Акименка, таким чином, сповна скориставшись слабкістю суперників. Відзначаємо, що новий форвард Інгульця до цього ще не забивав у офіційних матчах, тож для нього цей успіх був особливо важливим.

  • Нападник – Владислав Войцеховський (МФК Миколаїв)

Потужна серія нового форварда «корабелів» продовжується – він забиває третій тур поспіль та стає головним героєм матчу проти харків’ян – одних із претендентів на медалі та підвищення в класі. Войцеховський проявив спритність у чужому карному майданчику, відкривши рахунок у матчі (це зірвало гостям первісний план на гру вже на 7 хвилині). Потім зручно скинув м’яча на Ковальова, здійснивши асист у епізоді з третім голом. Щонайменше, тричі опинявся на вбивчих позиціях і забив ще – щоправда, це взяття воріт не було зарахованим.

sportarena.com

 11 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні