“Карпати” не змогли перемогти одеситів

Karpatu“Суха нічия” не може задовольнити настрою уболівальників, тим більше, що забивати потрібно було як львів’янам, так і одеситам. Без голів перемоги не приходять. Тим не менше, гра вийшла бойовою, жорсткої, досить видовищною, приблизно з десятком гольових ситуацій. Однак позначилася стара хвороба українського футболу – низька реалізація моментів. Та ще й хвилювання, брак при передачах, звичайна нервозність при завершенні атак. Маємо те, що маємо.

Довго команди звикали до поля, освоювалися і обережно прощупували слабкі місця суперника. Сміливіше пішли вперед “Карпати” приблизно після 10 хвилини, хоча перший удар по воротах завдавав Норенков – контратака одеситів завершилася непоганим пострілом.

У господарів поля ініціативу на себе брали Швед, Понде, Мякушко і Ді Франко. Мар’ян наносив перший удар по воротах гостей, а було це аж на 24-й хвилині (влучності не вистачило цьому удару). А вже в наступній атаці рахунок мав бути відкритий. На швидкості Швед увірвався в штрафну, на шляху обігравши трьох захисників, і прострілив в центр, а там Мякушко і Понде не розібралися в ситуації і не змогли логічно завершити цю цікаву комбінацію.

Звичайно, “біло-зелені” виглядали більш активно, все тримали під контролем, або майже все. Ще хороші моменти створювали Мякушко, Ді Франко і Кльоц. “Чорноморець” не закривався в обороні, намагаючись використовувати найменшу можливість для контратак. Кращий шанс забити у гостей упустив Вільямссон, точніше у ісландці було три хороших постріли, кожен з яких можна відзначити і вважати гольовим.

Обов’язково необхідно звернути увагу на гру голкіперів (раз рахунок 0:0, значить “винні” воротарі). Кожухар і Кучинський зробили на двох три помилки, найбільш значна з них виникла у голкіпера “моряків”, коли він відбив м’яч перед собою. Ковтун буквально летів на цей м’яч, трохи йому завадив захисник, трохи не пощастило – з трьох метрів Ковтун пробив повз ціль.

Приблизно в такому руслі і проходила вся гра – знервовано, з оглядкою на свої ворота і з думками про результат (головне не програти). Особливо нервовою вийшла кінцівка зустрічі, втім, це було очікувано – суперники однакові за класом. Тому і нічию можна вважати справедливою. “Чорноморець” набирає очко, але залишається на останньому місці в турнірній таблиці, а “Карпати” підпускають до себе “Олімпік” критично близько, на відстань одного очка.

УПЛ. 25-й тур

Львів. Стадіон “Україна”
Головний арбітр – Микола Балакін (Київська обл)

“Карпати” Львів – “Чорноморець” Одеса 0:0

Карпати: 1. Кучинський, 4. Сандохадзе, 5. Нестеров, 29. Онгль, 49. Слива (Гуцуляк 57), 50. Ковтун, 20. Ді Франко, 33. Мякушко, 48. Кльоц (Дебелко 83), 35. Швед М., 10. Понде (Мендес 61).

Чорноморець: 12. Кожухар, 3. Трубочкин, 5. Рижук, 15. Грачов Г., 7. Мусолітін, 9. Аржанов (Хамелюк 62), 11. Морозенко (Коваль 60), 20. Бабенко Р., 23. Норенков, 34. Танчик, 99. Вільямссон (Чорній 92).

Попередження: Мендес 88, Ді Франко 91 – Танчик 40, Грачов 43, Морозенко 51

UA-футбол

 22 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні