Історичний вихід «Інгульця» до фіналу Кубка України

cup-ing-zorСьогодні у селищі Петрове (Кіровоградська область) відбувся матч півфіналу Кубка України з футболу «Інгулець» – «Зоря» (Луганськ).

Аналізуючи стартовий склад команд варто відзначити, що тренерський штаб гостей виставив основний бойовий склад. У стартовому складі «Інгульця» помічаємо відсутність захисника Олександра Кучеренка, який залишився на лаві запасних. Також на лаві запасних залишився кращий бомбардир команди Олександр Акименко. Натомість до «основи» потрапив Ніка Січінава.

Вже на першій хвилині матчу господарі намагалися створити перший свій небезпечний момент. Владислав Лупашко попереду шукав Артема Щедрого, але його на мить випередив голкіпер гостей Луїс Феліпе. З відповіддю гості не забарилися. Леван Арвеладзе під кутом виходив один на один з голкіпером – Антон Ситников потягнув удар Арвеладзе.

На сьомій хвилині воротам господарів загрожував Олександр Караваєв – голкіпер виручив свою команду. А через хвилину голкіпер «Інгульця» парирував удар Богдана Лєднєва. А на 10-ій хвилині Артем Щедрий міг вийти один на один з голкіпером, але з під-ніг Артема м’яч вибив захисник «Зорі» Віталій Вернидуб.

На 16-ій хвилині матчу футболісти «Інгульця» створили перший по-справжньому небезпечний момент і відразу його реалізували. Денис Балан на правому фланзі атаки наважився на індивідуальний прохід: обігравши двох опонентів, прострілив у центр штрафного майданчику, звідки Євген Запорожець влучно пробив у правий кут воріт від голкіпера «Зорі» – 1:0.

Забитий м’яч додав сил, у першу чергу моральних, футболістам «Інгульця». Вони ще пару напімоментів створили біля воріт суперника у першій половині тайму. А у середині першого тайму воротам «Інгульця» загрожував Богдан Михайличенко, але з гострого кута не влучив у дальній кут воріт – м’яч пролетів поруч зі стійкою.

На 37-ій хвилині матчу господарі на лівому фланзі атаки отримали право на виконання штрафного удару. Артем Щедрий виконав подачу у штрафний майданчику суперника – м’яч нікого не зачепив і влетів у дальній кут воріт «Зорі» – 2:0. На 42-ій хвилині матчу голкіпер «Інгульця» Антон Ситников намертво спіймав м’яч після удару Сіласа.

Та все ж до перерви гостям вдалося один м’яч відіграти. Правий фланг оборони господарів дозволив Євгену Чеберко виконати удар по воротам – м’яч рикошетом від захисника, що дезорієнтувало голкіпера Антона Ситникова, влетів у сітку воріт господарів. За рахунку 2:1 на користь «Інгульця» команди пішли на перерву.

На старті другого тайму матчу Ніка Сінічава обіграв кількох моментів із гострого кута не поцілив у створ воріт Феліпе. А на 50-ій хвилині після подачі Олександра Караваєва Луньов головою пробив вище воріт Ситникова. Через хвилину після свого виходу на заміну воротам господарів загрожував Дмитро Хомченовський – голкіпер надійно зіграв.

У середині тайму могли гості зрівняти рахунок, але голкіпер «Інгульця» парирував удар у дальній нижній кут воріт. Лише на 70-ій хвилині по воротах господарів пробивав нападник «Зорі» Будківський. А через 11 хвилин після передачі з лівого флангу атаки Будківський в дотик пробив вище воріт. До завершення матчу гості атакували, але не змогли зрівняти рахунок.

Суперник «Інгульця» по фіналу Кубка України, який відбудеться 15 травня у Запоріжжі, визначиться сьогодні: о 18:30 розпочнеться матч СК «Дніпро-1» – «Шахтар» (Донецьк).

«Інгулець» (Петрове) – «Зоря» (Луганськ) – 2:1 (2:1) (Запорожець, 16; Щедрий, 38 – Чеберко, 45+1)
«Інгулець»: Ситников, Запорожець, Клименко, Мішуренко (Сула, 74), Павлов, Балан, Щедрий (Козак, 78), Січінава (Писко, 85), Ковальов, Лупашко, Синьогуб
«Зоря»: Феліпе, Вернидуб, Чеберко, Михайличенко, Арвеладзе, Сілас, Тимчик (Кабаєв, 57), Караваєв, Лєднєв (Громов, 73), Луньов (Хомченовський, 52), Будківський
Попередження: Павлов, 50; Ситников, 88; Сула, 90+6 – Арвеладзе, 30.

Віктор Слюсаренко, портал «Спортивна Кіровоградщина»

 44 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні