Півзахисник “Олександрії” потрапив до символічної збірної туру УПЛ

UPL3Впевнена перемога “Шахтаря” над “Зорею” і дуже скромна вікторія “Динамо” над “Маріуполем”, втім, боротьба за золоті медалі триває і команда Фонсеки все ще не може відчувати себе спокійно. При цьому саме “Шахтар” залишив у 24-му турі найбільш сильне враження. Напевно порадували своїх уболівальників олександрійці – майже гарантувала команда Шарана собі бронзу чемпіонату. Обов’язково треба відзначити перемоги “Арсеналу” і “Десни”.

ВОРОТАР
Рустам Худжамов (ФК “Маріуполь”).

“Динамо” проявляло неймовірне бажання реабілітуватися за поразку від “Шахтаря” і доставило безліч проблем іншому представнику Донбасу, якби не Худжамов, маріупольці цілком могли б програти з більшим рахунком. Чудові сейви на рахунку Рустама після ударів Циганкова, Вербича та Миколенка, на подив слабо зіграла оборона азовців, пощастило, що у них є такий голкіпер.

ЗАХИСТ
Денис Фаворов (“Десна” Чернігів).

Капітан сіверян як завжди був надійний біля своїх воріт, підчищав всі спірні м’ячі, не помилявся і одного разу виніс м’яч з лінії воріт, при цьому не забував про атаки. Львів’яни не встигали за Фаворовим, який зберіг сили на кінцівку і навіть на останніх хвилинах виглядав більш переважно. Окремий плюс у Дениса за холоднокровно реалізований пенальті.

Сергій Вакуленко (“Арсенал-Київ”).

В першу чергу за рахунок упевненої гри в обороні “каноніри” змогли обіграти “Ворсклу”, а також гарний гол Калитвинцева, який власне і приніс успіх. Але якщо Владислав вийшов на поле у ​​другому таймі і був не так помітний (після травми необхідно набрати форму), то Вакуленко доклав для вікторії набагато більше сил, стримував натиск полтавців і заслужив звання героя цієї зустрічі і туру взагалі.

Віталій Миколенко (“Динамо” Київ).

З критичними кадровими проблемами зіткнулися “біло-сині” перед матчем з “Маріуполем”, стартовий склад “Динамо” виявився дуже несподіваним і навіть експериментальним. На цьому тлі 19-річний захисник показав зрілий, змістовний футбол, немов Віталій вже давно є незамінним в команді Хацкевича. Було кілька можливостей у юного таланту забити, але позначився досвід Худжамова.

ПІВЗАХИСТ
Тарас Степаненко (“Шахтар” Донецьк).

В середині другого тайму досвідченому хавбеку в ігровому епізоді дісталось від суперника, через що у нього почало паморочитись в голові. Однак Тарас вкотре довів, що є справжнім бійцем. Навіть почуваючи себе некомфортно, від випалював опорну зону, не залишаючи шансів луганцям провести ґрунтовну атаку. А вже на останніх хвилинах взяв безпосередню участь в третьому голі – після його удару і сейву воротаря м’яч у сітку добив Майкон.

Віктор Коваленко (“Шахтар” Донецьк).

Здається, півзахисник поступово позбавляється властивих молодих гравцям недоліків, головний з яких – нестабільність. Навесні Віктор грає одну з ключових ролей в команді Паулу Фонсеки. Не дивно, що Майкон, який восени був основним, програє конкуренцію. У грі з “Зорею” Коваленко забезпечував контроль м’яча та високий темп. Як і в кубковому матчі проти “Динамо” продемонстрував холоднокровність, реалізувавши пенальті, а згодом віддав ідеальний асист на Кайоде.

Валерій Лучкевич (ФК “Олександрія”).

LuchkevichОчевидно, що повернення на Батьківщину було для нього правильним рішенням. З кожним матчем Валерій грає дедалі впевненіше. У поєдинку проти “Львова” Шаран перевів його з оборони в півзахист, і Лучкевич став одним з найбільш небезпечних гравців своєї команди. В першому таймі він віддав класний розрізний пас на Поляруса, однак Артем не реалізував вихід один на один. Кілька разів непогано пробивав здалеку. Зрештою, то була пристрілка перед, можливо, найкращим голом, який було забито у весняній частині чемпіонату. Лучкевич ледь сітку не порвав ударом з 18-ти метрів і, як виявилось, гарантував перемогу своїй команді.

Володимир Танчик (“Чорноморець” Одеса).

Часто українським гравцям не вистачає впевненості в собі, вони бояться брати ініціативу на себе і не вирішуються зіграти нестандартно, не завершуючи хороші атаки. Танчик в 24-му турі забив важливий гол, зігравши саме нестандартно, класно обігравши захисника і смачно пробив. Крім цього помітно старався Володимир, розігнав з десяток небезпечних комбінацій і врятував нічию для одеситів.

Віктор Циганков (“Динамо” Київ).

Хто як не капітан “біло-синіх” мав вирішувати результат важкої зустрічі з непоступливим суперником. Крім вирішального точного удару, який приніс перемогу, Циганков постарався в організації атак, зробив кілька чудових передач і двічі небезпечно пробивав по воротах. Відчуває гру Віктор, повністю їй віддається і управляє акцентами цієї гри, що і впливає на результат.

НАПАД
Мар’ян Швед (“Карпати” Львів “).

Добути необхідний результат львів’янам не вдалося, командні дії чернігівців були на порядок вище і “Десна” виглядала більш організованою. Однак індивідуальну майстерність Шведа неможливо не відзначити, помітно прогресує Мар’ян, показує цікаву гру і забиває красиві м’ячі. У трійці голеодорів УПЛ майбутній гравець “Селтіка”, і можна сміливо припускати, що Швед ще засмутить суперників “Карпат”.

Оларенважу Кайоде (“Шахтар” Донецьк).

В нинішньому сезоні основний форвард в “Шахтарі” – Жуніор Мораес. Максимум, на що міг розраховувати нігерієць, – виходи на заміну. Однак повноцінного шансу він таки дочекався і скористався ним майже бездоганно. Чому майже? Тому що запоров момент після перехоплення Тайсона. З іншого боку саме його гол, забитий в найкращих традиціях форварда штрафного майданчику (ривок у вільну зону), остаточно позбавив “Зорю” шансів на позитивний результат.

ТРЕНЕР
Паулу Фонсека (“Шахтар” Донецьк).

Впевнено і з запасом міцності “гірники” обіграли принципового суперника, з безліччю кадрових проблем Фонсека ризикнув, довірився багатьом новачкам і не прогадав. Якщо на початку року були помітні труднощі у “Шахтаря”, то зараз донеччани вийшли на пік форми і навряд чи їх хтось здатний зупинити. Окремо відзначимо “суху” серію “помаранчево-чорних”, в цьому році в Україні поки що ніхто не міг забити “Шахтарю”.

UA-футбол

 8 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні