Інгулець став сьомим “не елітним” клубом, який дійшов до півфіналу Кубка України

fc_IngyletsЧвертьфінал Кубка України сезону 2018/19 не обійшовся без сенсації – представник Першої ліги “Інгулець” здолав “Карпати”, які після не потрапляння до першої шістки робили ставку саме на цей турнір. Таким чином, команда з Петрово стала сьомим клубом з нижчого дивізіону, який вийшов до півфіналу Кубка.

Першовідкривачем були “Карпати”, які в сезоні 2005/06 будучи командою Першої ліги “Чорноморець”, “Шахтар” і “Ворсклу”, але в півфіналі програли “Динамо”. Через чотири роки до півфіналу добралась “Волинь”, але у поєдинку за вихід у фінал лучани програли “Таврії”.

В сезоні 2012/13 в четвірці найкращих кубкових команд опинився “Севастополь”. Кримчани на своєму шляху пройшли прем’єр-лігові “Таврію” та “Кривбас”, але капітулювали перед “Шахтарем”.

В 2014-му році вперше в історії незалежного українського футболу в півфіналі опинився представник Другої ліги. При цьому “Славути” зміг протриматись 90 хвилин проти “Шахтаря”, але в овертаймі пропустив тричі.

В 2017-му в півфіналі грав “Миколаїв” (поразка від “Динамо”). Останнім представником нижчих ліг в півфіналі Кубка до “Інгульця” був “Дніпро-1”. Новостворений клуб, будучи представником Другої ліги, в минулому сезоні пройшов “Чорноморець”, “Суми” та “Гірник-Спорт”, поки не поступився “Динамо”. До слова, в поточному сезоні “Дніпро-1” може повторити своє досягнення, але вже в статусі клубу Першої ліги. Команда Михайленко в чвертьфіналі протистоїть кризовій “Ворсклі”.

Додамо, що “Інгулець” стартував в нинішньому Кубку з другого раунду, в якому пройшов “Колос”. Потім був розгром “Миру”, а в 1/8 фіналу команда Сергія Лавриненка перемогла “Маріуполь”. Окрім “Інгульця” до півфіналу також вийшла “Зоря”, яка переграла “Львів”.

UA-футбол

 13 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні