«Золотой Век-2 ФФВ ЦДПУ» взяв реванш в одеситів за вчорашню поразку

basketСьогодні кропивницька команда «Золотой Век-2 ФФВ ЦДПУ» у другому матчі чергового туру української баскетбольної першої ліги вдома зустрічався з БК «Одеса-2».

Нагадаємо, що вчора кропивницька команда з рахунком 80:86 програла одеситам.

З початку зустрічі краще грали баскетболісти кропивницької команди. По ходу чверті вони вели у рахунку 15:10. Але вже досить швидко гості зрівняли рахунок завдяки влучним кидкам Микити Богатирьова. Євгеній Саламаха, Ярослав Поярков і Олександр Хапун забезпечили господарям шість очок переваги – 21:15. Але до завершення Ігор Клімов відіграв три очка – реалізував один з двох штрафних кидків та один двохочковий кидок.

У другій чверті матчу господарям вдалося збільшити свою перевагу у рахунку. На 13-ій хвилині матчу кропивницька команда вела з рахунком 29:20. Але вже через чотири хвилини одесити скоротили відставання у рахунку до двох очок – 30:28. Влучні кидки Євгена Саламахи і Олександра Хапуна зробили рахунок 34:30. Але все ж «останнє слово» у цій чверті було за гостями – влучний трьохочковий кидок Даніїла Карпова за 9 секунд до завершення чверті вивів вперед одеську команду – 36:37.

У третій чверті матчу кропивницька команда досить надійно зіграла у захисті – суперників набрав лише 13 очок. Але хотілося більш результативної гри господарів – за підсумками трьох чвертей перевага господарів становила чотири очка, які можна було легко відіграти в четвертій чверті. Хоча на початку третьої чверті гості завдяки ще одному трьохочковому кидку Ігоря Клімова вели у рахунку 40:36. Але був вчасний трьохочковий кидок від Євгена Саламахи. Потім Руслан Фортуна набрав 3 очка поспіль і влучний кидок від Олександра Хапуна й рахунок вже був 46:40 на користь господарів. Євген Саламаха і Євген Мутель збільшили рахунок до плюс 10 очок – 52:42. Та все ж з останні півтори хвилини чверті гості відіграли шість очок відставання – 54:50.

У першій частині четвертої чверті матчу кропивницькі баскетболісти здійснили ривок і мали вже перевагу у 13 очок. Все почалося з трьохочкового кидка Євгена Саламахи. Потім влучно завершив атаку Олександр Хапун. Далі були два влучні трьохочкові кидки від Євгена Саламахи. Гості намагалися переломити хід зустрічі, але їм це не вдалося. Наприкінці матчу господарі ще збільшили свою перевагу у рахунку.

Підсумковий рахунок зустрічі 79:63 на користь БК «Золотой Век-2 ФФВ ЦДПУ». Найбільш результативнішим гравцем матчу став баскетболіст кропивницької команди Євген Саламаха, який набрав 29 очок. Руслан Фортуна набрав 20 очок, Олександр Хапун і Євген Мутель – по 10. У складі БК «Одеса-2» найрезультативнішим став Микита Богатирьов – 20 очок. Ігор Клімов та Данііл Карпова відповідно набрали 16 та 10 очок.

27-28 лютого матчами у Дніпрі з командою «Інваспорт-2-ДОС-ДЮСШ» «Золотой Век-2 ФФВ ЦДПУ» завершить свій сезон в українській баскетбольній першій лізі. Ці два наступні матчі вже не вплинуть на підсумкове турнірне становище кропивницької команди «Золотой Век-2 ФФВ ЦДПУ» – шосте місце серед семи команд групи 2 першої ліги.

«Золотой Век-2 ФФВ ЦДПУ» (Кропивницький) – БК «Одеса-2» – 79:63 (21:18, 15:19, 18:13, 25:13)
«Золотой Век-2 ФФВ ЦДПУ»: Мутель (10 очок+14 підбирань+3 результативні передачі), Саламаха (29+4+1), Фортуна (20+3+2), Хапун (10+12+6), Поярков (4+1+0), Вербовий (2+0+3), Рибченко (4+5+7).

Портал «Спортивна Кіровоградщина»

 19 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні