Київське “Динамо” пройшло “Олімпіакос”

dunamoКомпенсовані до першого тайму хвилини… Після подачі/розіграшу кутового м’яч на дальній стійці долетів до Соля, Папе Сіссе втратив позицію, надавши форвардові вдосталь часу. Мабуть, то й зіграло з нападником злий жарт. Бо замість удару в один дотик Соль вирішив прийняти м’яча, скинути його собі під іншу ногу і вже потім пробити. За цей час Жозе Са встиг скоротити кут обстрілу і вберіг “Олімпіакос” від другого пропущеного м’яча.

Ризикнемо взяти на себе відповідальність і зазначимо, що то була єдина ложка дьогтю в грі “Динамо” в першому таймі – цей нереалізований супер-момент. В іншому ж кияни тішили. Тішили бажанням, наполегливістю і якою-не-якою структурою гри. Звісно, Хацкевич вмить не перетворився на Аллегрі, але це і не є обов’язковою умовою для побудови нормальної з точки зору тактики гри. В центрі поля “Динамо” не провалювалося, високо висунутого суперника кияни зустрічали щільно, а фланги, які не працювали в Греції, нарешті запульсували. “Олімпіакос” розраховував агресивно розпочати цей матч, але натомість наштовхнувся на ще більшу спортивну агресію з боку суперника.

Дальній удар Хассана на початку тайму так і залишився для греків єдиним у першій половині зустрічі. Звісно, ще кілька подач і прострілів від Фортуніса та Поденсе тримали Бойка у напрузі, але це був дріб’язок у порівнянні з тим, чого очікували від “Олімпіакоса” перед цим протистоянням. “Динамо” ж забило зусиллями Соля, а ще два моменти у виконанні того ж Соля та Беньяміна Вербіча залишило в історії цього поєдинку. Політ проходив цілком нормально.

До речі, про гол. Його кияни забили після своєрідного рестарту позиційної атаки. Коли вже, здавалося, наступ захлинувся, Шапаренко вчасно віддав на Миколенка, той прострілив, а Соль, з вдалої гри корпусом якого все в цій атаці і розпочалося, забив свій перший м’яч за “Динамо”.

Більше моментів було у “Олімпіакоса” після перерви, що цілком логічно у відповідності до показників на табло. “Динамо” могло пропустити вже на 47-й хвилині, після чого, безперечно, команда занервувала б. Але Гіоргос Масурас схибив з вигідної позиції. Пізніше не забив Фортуніс, хоча у випадку з атакою Костаса треба похвалити за сейв Дениса Бойка. Воротар, попри відсутність великої кількості роботи, не втрачав тонусу і виручав у критичних ситуаціях. Як, наприклад, під час ударів Масураса з-під захисника української команди та Герреро після виходу один на один

Погано те, що “Динамо” не забило “Олімпіакосу” вдруге на контратаці, хоча шанси такі були. Олександру Хацкевичу корисно буде переглянути матч “Айнтрахта” і “Шахтаря”, взявши на олівець холоднокровність німців при розвитку і реалізації контрнаступу. Але задля перемоги над гострими на язик греками виявилося достатньо і одного влучного удару після масивної атаки.

“Динамо” продовжує для України єврокубковий сезон. Чи надовго? То вже запитання з іншої площини. Сьогодні ж Київ може насолоджуватися моментом сьогочасного трудового тріумфу.

Ліга Європи. 1/16-а фіналу. Матч-відповіді
21-е лютого. Київ. НСК “Олімпійський”
Арбітр в полі – Іван Кружляк (Словаччина)

“Динамо” (Україна) – “Олімпіакос” (Греція) 1:0
Гол: Фран Соль 32

Перший матч – 2:2

“Динамо”: Денис Бойко – Томаш Кендзьора, Артем Шабанов, Микита Бурда, Віталій Миколенко – Володимир Шепелєв, Віталій Буяльський, Микола Шапаренко (Денис Гармаш 76) – Беньямін Вербіч (Назарій Русин 90+2), Віктор Циганков – Фран Соль (Євген Смирний 90+2)

“Олімпіакос”: Жозе Са – Вассіліс Торосідіс, Яссін Меріа, Папе Сіссе, Константінос Цімікас – Гільєрме, Андреас Бухалакіс (Бібрас Натхо 65) – Жіл Діаш (Гіоргос Масурас 46), Костас Фортуніс (Герреро 65), Даніел Поденсе – Ахмед Хассан

Попередження: Беньямін Вербіч 22, Томаш Кендзьора 23, Володимир Шепелєв 79 – Папе Сіссе 22, Даніел Поденсе 45, Герреро 66, Вассіліс Торосідіс 84

ua-football.com

 10 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні