Іван Гецко: “Олександрія” поки що виглядає краще за “Зорю” і “Ворсклу”

GezkoКолишній нападник збірної України Іван Гецко оцінив шанси Динамо і Шахтаря в матчі-відповіді Ліги Європи, а також спрогнозував, як розгорнеться боротьба у другій частині чемпіонату України в УПЛ.

– Іван, в минулий четвер обидва наших єврокубкових повпреда почали сезон, зігравши в Лізі Європи перші матчі. Як можна оцінити нічиї Динамо і Шахтаря з Олімпіакосом і Айнтрахтом?
– Очевидний для всіх факт, що і греки, і німці мали перед українськими командами перевага. Причина проста, як двічі два: наш чемпіонат знаходиться на «канікули», а чемпіонати Німеччини та Греції зараз в самому розпалі. І як би Паулу Фонсека і Олександр Хацкевич не стараються, з штанів не вистрибнеш, тому що товариські матчі в будь-якому випадку не йдуть в порівняння з офіційними іграми. На мій погляд, Динамо і Шахтар не змогли проявити себе в цих матчах у всій красі. З боку футболістів було багато помилок, в перших таймах наші футболісти втягувалися, намагалися згадати атмосферу офіційних ігор. Шахтарю, звичайно, було ще складніше, оскільки фактично 80 хвилин йому довелося грати в меншості. На мій погляд, такий досвідчений гравець, як Тарас Степаненко, повинен був грати трохи акуратніше, тому що рефері теж показав свій настрій на гру. У підсумку це видалення може стати ключовим в українсько-німецькому протистоянні.

– Що можна очікувати від наших команд у матчах-відповідях?
– Зрозуміло, що у Динамо шанси на вихід в наступний раунд вище. Кияни домоглися в Греції майже найоптимальнішого для себе, забивши на виїзді два голи. Фактичні все грецькі команди в єврокубках можна назвати домашніми, тому що їм допомагають рідні трибуни. На виїзді вони грають потворно, показують середній рівень гри. Це доведено результатами, тому в матчі-відповіді в Києві Динамо може програти тільки самому собі. Що стосується німців, то вони ще раз підтвердили, що їм все одно, де грати – вдома чи на виїзді. 2: 2 в Харкові більше навіть влаштував Шахтар. Але в Німеччині буде ще 90 хвилин, а шанси є завжди. Відступати команді Фонсекі нікуди. Шахтар може і вміє грати на контратаках і треба цей шанс використати, щоб забити теж виїзний гол. Після цього Айнтрахт розкриється і можна вирішити результат матчу на свою користь. Буде складно, але будемо сподіватися на позитивний результат.

– Через тиждень відновиться чемпіонат України. На ваш погляд, як команди розіб’ються на шістки перед наступним етапом турніру?
– Мені здається, в першій шістці до Динамо, Шахтаря, Олександрії та Зорі додадуться в результаті Ворскла і Маріуполь. Азовці і за складом, і за грою виглядають краще Десни і Львова, хоча у Юрія Бакалова бойова команда, своєрідна темна конячка, яка теж може піднести сюрприз.

– Олександрія зможе за підсумками чемпіонату утримати третє місце в чемпіонаті?
– Думаю так. Олександрія поки що виглядає краще Зорі і Ворскли, плюс у команди Шарана є очкової запас перед конкурентами.

Ворскла, наприклад, на зборах результатами не вразила, є втрати за складом. У Василя Сачко йдуть українці, але приходять малознайомі легіонери. Такий шлях розвитку клубу, на мій погляд, малосомнітельний. Щоб росли українці, поруч з ними повинні грати сильні легіонери, інакше буде топтання на місці.

У Зорі зараз період створення чергової команди. У міжсезоння у Юрія Вернидуба пішли провідні футболісти – Харатін, Сваток, і Рфаел. На їх місце прийшли начебто добре знайомі Зорі Будковський і Чайковський. Але все одно їм теж знадобиться час, щоб зігратися з новими партнерами. Вернидуб знову доведеться награвати нові зв’язки вже по ходу чемпіонату. Проте, я сподіваюся, що саме Зоря більше інших «покусати» в іграх з нашими грандами – Динамо і Шахтарем.

З цієї всієї компанії головним претендентом на «бронзу» я бачу Олександрію. Команда Шарана в міжсезоння пройшла фактично без великих кадрових втрат. Догляд Бондаренко повинен компенсуватися приходом відомих в українському футболі імен – Лучкевича, Дедечко і Кулача. Всі ці хлопці будуть мотивовані, щоб проявити себе в новій команді, і у них буде шанс потрапити з Олександрією не тільки в ервокубках і зійти на п’єдестал пошани, а й звернути на себе увагу головного тренера збірної України Андрія Шевченка.

zbirna.com

 10 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні