Легкоатлети з Кіровоградщини здобули дві нагороди на юніорському чемпіонаті України

slide3434344-5 лютого у Сумах в легкоатлетичному манежі СумДУ відбувався чемпіонат України-2019 з легкої атлетики у приміщенні серед юніорів.

Як вже раніше повідомляли уродженка Знам’янського району Катерина Онісімова завоювала дві нагороди на цих змаганнях. На даному турнірі брали участь  і вісім спортсменів з Кіровоградщини – 11 юніорів та одна юніорка.

У бігу на 400 метрів Марія Лагно з Кіровоградщини виступала у другому забігу – вона фінішувала п’ятою серед шести спортсменів. Її результат 1:02:98. Він не дозволив кваліфікуватися до фіналу змагань. Марія здобула 8 очок у командний залік для збірної Кіровоградської області.

У бігу на 400 метрів серед юніорів виступали Дмитро Баранов і Вініамін Кучеренко. Вініамін невдало виступив, а от Дмитро виграв четвертий забіг і вийшов до фіналу. У фінальному забігу Дмитро Баранов фінішував 5-им і здобув 32 очка.

DorozjukЯрослав Сердюк у бігу на 2002 метрів у своєму забігу посів третє місце і до фіналу не кваліфікувався. Очок до командного заліку не приніс. У бігу на 1500 метрів Ростислав Махиня посів 13-е місце і набрав чотири очка.

Найбільше очок спортсмени з Кіровоградської області здобули у стрибках у висоту. У цій дисципліні нашу область представляли три спортсмени. Андрій Аулін з результатом 2.00 метри посів четверте місце і здобув 26 очок. Олег Тикул з результатом 2.05 метри став бронзовим призером змагань і здобув 40 очок. Олег Дорощук з результатом 2.13 метри став чемпіоном України серед юніорів та здобув 60 очок.

Загалом спортсмени з Кіровоградської області здобули 170 очок, що дозволило посісти 13-е місце серед 25 команд. Перше місце у командному заліку посіла Київська область, що набрала 918 очок. Відповідно друге та третє місця посіли Харківська та Дніпропетровська області (813 та 669 очок).

Командні підсумки змагань:

zal-un-o
Нагадаємо, що сьогодні, 7 лютого, так же, у Сумах в легкоатлетичному манежі СумДУ стартує дорослий чемпіонат України-2109 з легкої атлетики у приміщенні. Участь у змаганнях візьме вісім легкоатлетів з Кіровоградської області.

Портал «Спортивна Кіровоградщина»

 11 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні