Півзахисник “Олександрії” – відкриття року в УПЛ

BanadaВидання Футбол 24 підводить підсумки першого півріччя поточного сезону УПЛ, сформувавши рейтинг гравців, які стали найбільшими відкриттями. Серед шести футболістів, котрі потрапили в поле уваги оглядачів – олександрієць Євген Банада.

В Україні чимало висококласних центрхавів, однак за рівнем впливу на результат конкурувати з Євгеном Банадою у першій частині сезону було дуже важко, зазначає видання.

Достатньо хоча б того факту, що це єдиний центральний півзахисник, якому вдалося потрапити у топ-10 бомбардирів УПЛ. На рахунку олександрійського голеадора цілих 6 забитих м’ячів – більше, ніж у Беньяміна Вербіча, який половину матчів провів у якості форварда.

Ще більш цікавим є список жертв Банади – міцним «Зорі», «Десні» та «Олімпіку» він поклав по одному голу, а з «Ворсклою» оформив дубль за дві хвилини!

Загалом же, він завдав 25 ударів по воротах (другий показник серед гравців його амплуа), з яких 12 влучили у площину – тобто, кожен другий точний постріл перетворювався на гол.

Євген здивував не тільки шаленою результативністю. У першій частині сезону він став одним з найкращих центрхавів, які виступають не за «Динамо» чи «Шахтар» – так, за індексом InStat Банада увійшов у топову десятку на цій позиції.

Він найбільше серед своїх колег фолив (42 рази), однак кількість порушень проти нього також є найвищою (36), що яскраво демонструє ігровий стиль Банади.

Як пес без ланцюга, Євген намагається встигнути всюди, при цьому практично не втрачаючи м’яч. Крім того, він гарно займає позиції у мікроепізодах, що дозволило накопичити 8 підбирань – це третій показник у лізі.

Євген Банада з просто перспективного футболіста команди другої руки перетворився на лідера, який значною мірою формує ігровий стиль фактичного бронзового призера УПЛ. Однозначно, це одне з найбільш вражаючих перевтілень сезону, підсумовує видання.

 9 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні