Екс-наставник кропивницької “Зірки” назвав три позиції, які “Динамо” потрібно посилити взимку

EvtushenkoЕкс-наставник кропивницької “Зірки”, експерт Вадим Євтушенко висловив думку про матч «Динамо» – «Яблонець» і підбив підсумки виступів киян на груповому етапі Ліги Європи в студії програми «Футбол NEWS».

– Перший тайм був відверто провальним, що несподівано. Перш за все, дуже слабо зіграла вся команда в плані руху. Це стало наслідком того, що натворили захисники. Команда увійшла в гру дуже погано, швидкий гол пропустила… І це теж вплинуло в якійсь мірі на настрій команди.

Гра команди змінилася відразу після перерви. Але я б не пов’язував це саме з виходом Цитаішвілі. Зрозуміло, що гравець вийшов, дуже добре вписався, загострив гру на фланзі, тому що Вербіча в першій половині взагалі не було видно в грі.

На мій погляд, дуже погано грали в першій половині два опорних півзахисники – Шепелєв і Сидорчук. Вони безініціативно грали, стояли паралельно один одному в центральному колі на своїй половині поля і допомагали центральним захисникам розігрувати м’яч.

А от у другому таймі тренери зробили корекцію (тільки я не розумію, чому в першій половині не можна було це зробити), і Шепелєв почав висуватися в зону атаки, а Сидорчук більше грав ззаду. І почалася зовсім інша гра… На 52-ій хвилині команда провела першу довгу комбінаційну атаку за участю Вербіча та ударом Шапаренка по воротах. З цього моменту, на мій погляд, почався перманентний тиск динамівців на ворота суперника.

Також була вдала заміна – Цитаішвілі увійшов в гру – це ще більше посилило гру. Тренери знайшли хороший хід, перевели Вербіча все-таки на позицію нападника. На місці крайнього півзахисника він трохи відвик грати, і в першому таймі я був розчарований його грою. Але в другому таймі він виглядав краще. Але, перш за все, Цитаішвілі зіграв на фланзі дуже гостро і корисно.

Головний висновок за підсумками групового етапу? Остання гра не повинна перекреслювати той успіх, якого досягла команда, достроково вигравши груповий турнір. Команда перемогла в дуже важливих матчах. «Динамо», може, не показувало яскравої гри в кожному матчі на протязі 90-а хвилин, тому що були періоди, коли команда грала добре, а бували, коли і гірше. Але все-таки «Динамо» домоглося позитивного результату, і це було головне завдання.

Потрібно сказати, що, в принципі, «динамівці» дуже результативно грали, за винятком останніх двох ігор – «Астану» насилу на виїзді обіграли і ось зараз. Але це наслідок тієї кадрової проблеми, яка зараз існує в київському «Динамо». Команда, на мій погляд, була недоукомплектована спочатку, перед початком осінньої частини. Хацкевич грав практично одним складом. І молоді хлопці поки не можуть грати 10-15 ігор на одному рівні і тягнути команду.

Так що були проблеми зі складом: немає нападника, немає правоногого центрального захисника, який у разі чого міг би Бурду підмінити, немає хорошого опорного півзахисника… Усі футболісти, які грають на цій позиції – і Буяльський, і Шепєлєв, і Сидорчук – виконували трохи невластиві собі функції.

Для балансу команди клубу потрібно дуже серйозно попрацювати в цей період. Команда хороша, в ній дуже талановиті футболісти, але потрібно її посилити. Думаю, «Динамо» гратиме дуже добре, якщо вдасться зробити точкове посилення.

Телеканал “Футбол1/Футбол2”

 10 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні