«Динамо-2» – «Зірка»: історія протистоянь

fczirka5 квітня в матчі 20-го туру чемпіонату України серед команд першої ліги кіровоградська «Зірка» на виїзді зіграє з київським «Динамо-2». Початок матчу о 14.00.

Команда «Динамо-2» була створена напередодні першого чемпіонату України на базі дублюючого складу київського «Динамо».
Якщо згадувати історію протистоянь «Динамо-2» та кіровоградської «Зірки», то варто її розпочинати ще з 1965 року, коли в класі «Б» другої української зони 30 червня в Кіровограді «Зірка» приймала київських дублерів, котрі є попередниками команди «Динамо-2». Той матч завершився внічию 1:1 (в складі кіровоградців відзначився Панов). 16 серпня того ж року в Києві теж була зафіксована нічия – 3:3 (голи в складі кіровоградської команди забивали Спрікут та Щупаков двічі).
Наступна зустріч команд сьогоднішнього протистояння відбулася аж у вересні 1994 року, коли на першому етапі 1/16 фіналу Кубка України завдяки єдиному голу в матчі тоді ще молодого Андрія Шевченка «Динамо-2» святкувало мінімальну перемогу над «Зіркою». В тому ж сезоні команди ще й в чемпіонаті двічі зустрічалися, і «Зірка» з однаковим рахунком 1:0 здобувала перемоги (в Кіровограді відзначався Віктор Олійник, а в Києві – Олександр Михайленко). В сезоні 2000/2001 років в Кіровограді «Зірка» з рахунком 1:2 поступилася киянам (Юрій Кудінов став автором голу в складі «Зірки», а Самір Гасанов не зміг реалізувати пенальті у ворота Іллі Близнюка; в «Динамо-2» дубль на рахунку грузина Георге Деметрадзе), а в Києві була зафіксована нічия 1:1 (на гол Горана Гавранчича відповів на 90-ій хвилині матчу Юрій Кудінов). Сезон 2001/2002 років – 0:0 в Кіровограді і перемога «Зірки» завдяки голам Андрія Горбаня та Ігоря Столовицького з рахунком 2:1 в Києві. Сезон 2002/2003 років – поразка «Зірки» в Києві 0:1 та вольова перемога з рахунком 3:1 (один м’яч на рахунку Олександра Мизенка та двічі Ігор Павлік реалізовував пенальті) в Кіровограді.
В сезоні 2009\2010 років кіровоградська команда зазнала в обох матчах з киянами поразок: в 11 турі 23 вересня 2009 року завдяки голам Володимира Коваля та Євгенія Новака «Динамо-2 святкувало перемогу з рахунком 2:0, а єдиний м’яч в матчі Вадима Родіна вирішив долю протистояння в Кіровограді 7 травня 2010-го року. В сезоні 2010\2011 років в гостях «Зірка» поступилася з рахунком 0:3, а вдома здобула мінімальну перемогу – 1:0. В першому колі сезону 2011\2012 років у Кіровограді була зафіксована вольова перемога команди «Зірка». Кіровоградці. забивши першими (гол на рахунку Олександра Кочури), по ходу зустрічі були змушені відіграватися; завдяки голам Левана Гулордави та Олександра Батальського наша команда «вирвала» перемогу – 3:2. В Києві зустріч завершилася внічию 2:2. В складі кіровоградців дублем відзначився Андрій Порошин. У першому колі сезону 2012/2013 років на виїзді «Зірка» з рахунком 2:1 здобула вольову перемогу: вже у компенсовані хвилини зустрічі Юрій Бушман забив переможний м’яч). У другому колі була зафіксована нічия 2:2 (у складі кіровоградців голами відзначилися Ярослав Галенко і Вадим Шаврін). У минулому сезоні зустріч в Кіровограді завершилася мінімальною перемогою «Зірки» – єдиний гол в матчі на рахунку Вадима Шавріна. В Києві ж кіровоградці поступилися з рахунком 0:1. У першому колі нинішнього сезону «Зірка» переграла киян – 2:0 (відзначилися Олексій Чичиков та Іван Рудницький).

Віктор Слюсаренко, портал «Спортивна Кіровоградщина».

 18 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.