Три гравці та тренер “Олександрії” потрапили до збірної туру УПЛ

fc_olexandВсі постпреди України в єврокубках в останньому турі УПЛ на трьох набрали аж одне очко – програли “Динамо” і “Ворскла”, нічиєю задовільнився “Шахтар”. Очевидно, що представників цих команд у символічній збірній немає. Зате є гравці “Олександрії”, яка зробила головну сенсацію уїк-енду, навіть не за рахунок перемоги над киянами, а по грі – дуже приємне враження залишили підопічні Шарана. Здорово в обороні зіграв “Львів”, відібравши очки у “гірників”, також необхідно відзначити успіхи “Маріуполя”, “Десни” і “Чорноморця”.

ВОРОТАР
Олександр Бандура (ФК “Львів”).
Не просто дивовижний кураж спіймав Бандура у зустрічі з “Шахтарем”, впорався голкіпер з найнебезпечнішими ударами Тайсона, Мораеса і Патріка, але й діяв з холодною головою. Як інакше пояснити сейв Бандури, коли Дентіньо в упор пробивав з меж воротарського майданчика – Олександр не здригнувся на 80-й хвилині поєдинку; або взятий удар Хочолави на компенсованих хвилинах, адже напруга в цей час зашкалювала.

ЗАХИСТ
Zurikov2Андрій Цуріков (ФК “Олександрія”).
Якщо вибирати головного героя минулого уїк-енду в Прем’єр-лізі – Цуріков оптимальний кандидат. Два голи в ворота “Динамо” на совісті Андрія, він старався і проявив неймовірне завзяття в дуелі зі своєю колишньою командою, здійснював регулярні ривки по брівці, кияни відверто не справлялися з ним. Цуріков відіграв на п’ять з плюсом і в обороні, і в атаці.

Сергій Яворський (ФК “Маріуполь”).
Як завжди самовіддано і не шкодуючи себе грав Яворський, виконував свою роботу і відпрацьовував “за того хлопця”, в штрафному майданчику боровся до останнього, контролював ситуацію і підстраховував партнерів. Сергій пропустив матч 15-го туру, але виявився незамінним в 16-му – порівнюючи ці матчі, стає очевидно наскільки “Маріуполь” залежний від свого капітана.

Сергій Борзенко (ФК “Львів”).
Всього четвертий матч у сезоні провів Борзенко, травми заважають досвідченому захиснику проявити себе в повній мірі, проте в 16-му турі він все ж став одним з кращих. Без помилок, дуже грамотно захищався Сергій, вигравав позиції, опинявся на крок попереду суперника і намагався щільно опікати “гірників”. Навіть в декількох швидкісних моментах Борзенко не поступався більш молодим опонентам.

Володимир Адамюк (ФК “Львів”).
Багато в чому схожу з Борзенком роботу в матчі з “Шахтарем” виконав і Адамюк, але Володимир на фланзі протистояв одному з найнебезпечніших гравців УПЛ – Ісмаїлі. У підсумку бразильця майже не було видно, багато чорнової роботи, яка залишилася за кадром, виконав Володимир, але з його флангу в дуже рідкісних випадках проходили небезпечні атаки.

ПІВЗАХИСТ
zaporozan1Андрій Запорожан (ФК “Олександрія”).
Перевага “містян” в центрі поля, безліч виграних єдиноборств, а також підбирання – стали визначальними в перемозі над “Динамо”. Звичайно, мотором і “заводієм” команди став Запорожан, який чіплявся за “мертві” м’ячі, а ще зважався на небезпечні удари. Окрему похвалу Андрій заслужив за реалізований пенальті. Холоднокровність – один з його козирів.

Кирило Ковалець (ФК “Олександрія”).
Кирило не тільки контролював опорну зону і допомагав Запорожану, але й частіше підключався до наступальних комбінацій, власне більшість з них Ковалець і почав. Хороший перший пас у хавбека, він здорово бачить поле і на рівні у Кирила взаємодія з партнерами, за рахунок чого він завжди активний, націлений на ворота, і зміг доставити “Динамо” масу неприємностей.

Артем Чорній ( “Чорноморець” Одеса).
Більшу частину ігрового часу в одеському матчі точилася рівна, навіть безтурботна боротьба, єдиний, хто виділявся в цьому “морі спокою” був Чорній. Артем включав швидкість і рвався до воріт киян, робив гострі простріли та навіси, зовсім не випадково, що “Чорноморець” зміг відігратися після одного з численних вивірених пасів Чорнія.

Віталій Балашов ( “Олімпік” Донецьк).
Незадовго перед реалізованим пенальті у Балашова був шанс забити з гри, Віталій сам створив собі момент, але не пощастило, хоча міг він стати абсолютним героєм зустрічі і уїк-енду взагалі. З Шиндером Балашов швидко знайшов спільну мову (обидва екс-одесити), і вони створили ще один відмінний момент – Антон трохи не влучив у ціль. Але й нічия повинна влаштувати донеччан, максимум для позитивного результату зробив Балашов.

НАПАД
Олександр Зубков (ФК “Маріуполь”).
Переможний гол на рахунку Зубкова, причому все дуже класно зробив Олександр, розібрався із захисником і пробив так, що голкіпер не мав шансів парирувати потужний постріл. Протягом усього протистояння з “Ворсклою” від Зубкова надходила загроза, нестандартно вміє діяти цей гравець, використовуючи свої позитивні якості – фізичні дані і вміння роботи з м’ячем.
Денис Безбородько ( “Десна” Чернігів).
У перемозі сіверян над “Карпатами” Безбородько зіграв ключову роль, крім участі в двох забитих голах Денис постійно тероризував оборону львів’ян. По голах – Безбородько добре взаємодіє з Мостовим і Філіпповим (перший віддав йому пас, а другий скористався передачею Дениса і вразив ціль) – не можна не відзначити цю хорошу комбінацію. А в кінці першого тайму форвард сам наносив небезпечний удар, голкіпер з великими проблемами його потягнув, але на добиванні опинився Старенький.

Sharan22ТРЕНЕР
Володимир Шаран (ФК “Олександрія”).
Перша історична перемога “Олександрії” над “Динамо” в чемпіонатах вийшла видовищною і красивою, підопічні Шарана повністю віддалися грі і виклалися на 100%, навіть на останніх хвилинах важкої зустрічі “містяни” відповідали атакою на атаку і не закривалися в своїй штрафній площі. Перемога Шарана над своїм колишнім, багато в чому рідним клубом цілком справедлива і заслуговує багато приємних слів.

UA-футбол

 10 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні