Кропивницька “Зірка” зазнала розгрому від лідера

sc-zirkaСьогодні відбувся матч 18-го туру чемпіонату України серед команд першої ліги СК «Дніпро-1» – «Зірка» (Кропивницький).
Тренерський штаб дніпрян вирішив, не дивлячись на статус аутсайдеру у суперника, вирішив виставити в заключному матчі року свої сильніші сили. Якщо порівнювати склад із грою в Горішніх Плавнях, то зміна відбулася тільки одна, і та вимушена – дискваліфікованого Ігоря Когута замінив в середині поля Олександр Сніжко. Як і очікувалося господарі одразу захопили ініціативу і перший же кутовий приніс успіх – Сергій Логінов спрямував м’яч у сітку після подачі Ігоря Загальського. Забивши швидкий гол, спортклубівці не стали форсувати події, і одразу ж добивати суперника, а почали спокійно контролювати гру. В результаті наступного гострого моменту біля воріт вихованця дніпровської Академії Марка Медведева довелося чекати 14 хвилин, доки Сергій Кравченко вирішив навісити у штрафний майданчик суперника, де Олексій Чичиков не дотягнувся до м’яча, але сфера підступно для гостей пішла у ворота, тому голкіперу довелося у непростий ситуації реагувати на м’яч, вибивши його на кутовий.

На 23-й хвилині Загальський заробив штрафний буквально в метрі від лінії штрафного майданчику і сам же вирішив виконати удар – вище воріт. А на 26-й хвилині вперше огризнулися гості – Авер`янов опинився з м’ячем у штрафному майданчику дніпрян і завдав удар у ближній кут, але Кліщук відбив м’яч на кутовий. Зрозумівши, що перевага мінімальна, і будь-яка небезпека біля власних воріт, може обернутися неприємностями, господарі одразу кинулися вперед, і Куліш цілком міг подвоїти рахунок, але переграти Медведева з близької відстані не зумів – тільки кутовий. На 33-й хвилині Куліш головою замикав навіс з правого флангу, але м’яч пройшов далеко від воріт, а вже за 4 хвилини тільки красивий сейв Медведева врятував гостей після удару головою того ж Куліша, який спіймав вдалий навіс Чеботаєва.

Практично у наступній атаці вже Сніжко замикав подачу Чичикова в падінні головою, але м’яч пройшов в лічених сантиметрах від стійки. Ну, а на 42-й хвилині прохід Чичикова було зупинено з порушенням правил у штрафному майданчику, і арбітр, подивившись на лайнсмена, призначив пенальті. Куліш, не дуже впевнено, але переграв з точки Медведева, забивши свій 10-й гол в чемпіонаті, тим самим одноосібно очоливши гонку снайперів першості.

У стартові три хвилини другого тайму команди обмінялися небезпечними атаками, які не були доведені до удару. Деякий час господарі продовжили тиснути суперника без особливого успіху, доки на 60-й хвилині комбінація за участю Назаренка і Загальського завершилась влучним ударом Чичикова -3:0. Одразу той же Чичиков міг оформити дубль, але тепер на шляху м’яча став захисник, який вибив сферу практично з лінії воріт. Далі на 67-й хвилині Назаренко першим встиг під скидку Куліша, але пробив у воротаря з кількох метрів. Але вже у наступній атаці рахунок став 4:0 – після прострілу з лівого флангу Загальський пробив у стійку, м’яч відскочив до Куліша, але у того з під ноги сферу вибив Павлюк, і прямо у власні ворота.

Після цього гра заспокоїлася, дніпряни особливо не намагалися довести рахунок до дуже великого, ну а гості в атаці тільки змушували Кліщука страхувати партнерів, виходячи за межі штрафного майданчику. Запам’ятався момент на 84-й хвилині, коли Загальський п’ятою спрямовував м’яч у ворота, але на його шляху встав захисник. У підсумку рефері навіть вирішив не додавати до основного часу жодної хвилини, не дивлячись на 9 замін, і таким чином гра завершилася закономірною перемогою дніпрян, які у гарному настрої йдуть у відпустку.

СК «Дніпро-1» – «Зірка» (Кропивницький) – 4:0 (2:0)
Перша ліга. 18 тур.
17 листопада. 16.00. «Дніпро-Арена». 820 глядачів. +1 градус.
Головний арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Судді на лінії: Михайло Юхименко (Луцьк) , Андрій Лібстер (Луганська область).
Резервний арбітр: Денис Резніков (Кам`янське)
Суддівський наглядач: Микола Даневич (Київ)
СК «Дніпро-1»: Кліщук, Чеботаєв, Лопирьонок, Логінов (Литвиненко,80), Шаповал, Кравченко (кап) (Білик,81), Сніжко (Панасенко,67), Загальський, Чичиков (Щедрий,76), Назаренко (Мігунов,76), Куліш.
Запасні: Бабічин, Бровченко, Білик, Башлай,Войцеховський, Мємєшев, Польовий.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
«Зірка»: Медведев, Хорольський, Авер`янов, Кондраков (Касімов,90), Рудницький (кап) (Сьомка,80), Збунь (Савіцький,84), Павлюк, Нерубенко (Писарєв,68), Дугієнко, Ходорченко, Лопушенко.
Запасні: Льопка, Зеленський, Боздаганьян, Виздрик
Головний тренер: Андрій Горбань
Голи: Логінов (4), Куліш (43, з пенальті), Чичиков (60), Павлюк (68, автогол).
Попередження: Дугієнко (32), Литвиненко (88), Лопушенко (89).

Прес-служба СК «Дніпро-1»

 21 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні