Команда НВО «Мрія» вийшла до фіналу проекту «Спортивне місто – здорова нація»

2018-11-10-sm-0Сьогодні, 10 листопада, у Кропивницькому на факультеті фізичного виховання ЦДПУ ім. В. Винниченка відбудеться півфінал другого сезону проекту “Спортивне місто – здорова нація”.

За вихід до фіналу та головний приз проекту боролися 12 шкільних команд, які були поділені на чотири групи по три команди – переможці груп вийшли до фіналу змагань. Захоплюючими та емоційними стали змагання у другій групі, в якій зустрічалися команди НВО «Мрія», НВО №35 та ліцею «Сокіл».

У першій дисципліні «Естафета спортивна» напружена боротьба розгорілася між командами НВО «Мрія» та НВО №35. Та все ж «Мрія» з перевагою менше однієї секунди здобула перше місце. У наступному конкурсі «Кидки кроссфіт-м’ячами» «Мрія» здійснила 22 точні кидки, що дозволило впевнено перемоги суперників – НВО №35 влучило 16 разів, а «Сокіл» – 12. У третьому конкурсі «Командна переправа» знову «Мрія» була найкращою. А от у четвертому конкурсі команді НВО №35 вдалося виграти і останній, 5-ий, конкурс був вирішальним – «Мрію» влаштовувало і друге місце у конкурсі.

В останньому конкурсі «Смуга перешкод» весь час лідирувала команда «Мрія» і лише наприкінці дистанції припустилася помилки (інтрига у змаганнях загострилася до межі, але в потрібний час команда зуміла зібратися) – як наслідок показала другий час. Але у зв’язку з меншою кількістю штрафних балів «Мрія» стала переможцем 5-го конкурсу. На підсумками змагань у другій групі команда НВО «Мрія», вигравши чотири з п’яти конкурсів, впевнено вийшла до фіналу проекту «Спортивне місто – здорова нація». Варто також відзначити палку підтримку вболівальників команди НВО «Мрія».

2018-11-10-sm-1

Путівку до фіналу команда НВО «Мрія» здобула у такому складі: Катерина Пузир, Роман Халіветов, Анастасія Барвінок, Валерія Кривохижа, Даніїл Мартишевський, Даніїл Довженко, Ольга Прокопова, Катерина Бойко, Тетяна Филяк, Валерій Пузир, Михайло Кулібаба, Ігор Прошаченко, Ольга Компаніченко та Олександр Руденко.

«Такого проекту у нашому місті ще не було. Він вимагає від нас, дітей, їх батьків, вчителів, колосальних сил. Але ці емоції, що ми отримуємо на цих змаганнях. Вони того варті. ЦІ змагання згуртовуються учнів, їх батьків та вчителів. Ми вірили у перемогу на півфінальному етапі. Ще відзначу, що у нашої команди було найменше штрафних балів. І прикро, що на останній дистанції припустилися помилки і отримали три штрафні бали. Прикро, ми будемо аналізувати свої помилки. У фіналі старатимемося перемоги. Потрібно перед собою ставити цілі і досягати їх», – зазначила після змагань вчитель фізичної культури НВО «Мрія» Олена Степанівна Кліщевська.

2018-11-10-sm-2

2018-11-10-sm-55

Нагадаємо, що другий сезон проекту “Спортивне місто – здорова нація” стартував у Кропивницькому, 6 жовтня. Автора ідеї – народний депутат України Олександр Горбунов.

Призовий фонд проекту складає 450 тисяч гривень – 200 тис. грн отримає команда-переможець, 100 тисяч учасники, які займуть друге місце та 50 тисяч бронзовий призер. Команда, яка посяде 4 місце отримає 20 тисяч гривень. Також по 10 тисяч гривень отримають усі команди, які вийдуть у півфінал.

2018-11-10-sm-3

2018-11-10-sm-4

2018-11-10-sm-5

2018-11-10-sm-6

2018-11-10-sm-7

Портал «Спортивна Кіровоградщина»

 25 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні