Олександр Поворознюк: «Зорю» обіграли за рахунок самовіддачі

PovoroznukПрезидент ФК «Інгулець» Олександр Поворознюк прокоментував перемогу над «Зорею» та поділився планами на майбутній сезон.

– Олександре Григоровичу, не кожного вашій команді вдається перемагати клуби Прем’єр -ліги. Які враження від поєдинку?
– Подібні перемоги на «Інгулець» чекають попереду! А враження від гри – найпозитивніші. Можливо скептики скажуть, що це був товариський матч і «Зоря» викладалася не на повну силу. Але це не відповідає дійсності, луганчани виставили основний склад, не грали лише збірники, та провели дуже класний матч, мали багато гольових моментів, не реалізували пенальті. Спрацював футбольний закон, якщо не забиваєш ти, то забивають тобі. На 76 хвилині точний удар футболіста «Інгульця» вирішив долю поєдинку. Результат зустрічі мене обнадіює – йдемо правильним шляхом.

– Результатом поєдинку ви задоволені, а змістом гри своїх підопічних?
– Не можу пред’явити жодних претензій до своїх футболістів. Хлопці виконали тренерську установку, грамотно та надійно зіграли у захисті. Самовіддача гравців була шаленою. Кожен футболіст мріяв про перемогу, і в підсумку її досягнув. Погодьтеся, що виграти в одної з кращих команд Прем’єр — ліги, учасника євро- кубків, багато, що значить.

– Як взагалі команда готується до нового сезону?
– Проводимо контрольні поєдинки, беремо участь у різноманітних турнірах. Зокрема, посіли третє місце на турнірі «УФІ & Зоря – Кубок 2015» пам’яті В.В.Першина, що відбувся у селі Білозір’я (Черкаська область). Гадаю, що це непоганий результат. Якщо врахувати той факт, що у турнірі змагалися першолігові МФК «Миколаїв» і «Буковина» та друголігові «Арсенал-Київщина» (Біла Церква), «Черкаський Дніпро».

– Нині команда веде відчайдушну боротьбу за перемогу у престижному аматорському турнірі Кубок Кудрицького. Я так розумію, що переможець цих змагань визначиться у поєдинку між «Інгульцем» і зачепилівським «Колосом», який відбудеться 25 березня?
– Саме так. Поки що «Колос» випереджає нас два пункти, але для них 25 березня буде заключний матч на турнірі, а «Інгулець» проведе ще потім зустріч з ФК «Альфа і Омега» (Дніпропетровськ). Утім, існують деякі нюанси на яких я, користуючись нагодою, хотів би зупинитись . 15 березня ми зіграли нульову нічию з дніпропетровським «УВД». Так от на цю зустріч наш суперник заявив відразу шістьох футболістів зачепилівського «Колосу», а після матчу відзаявив їх, і вони знову опинилися у стані команди з Харківщини. Хто може гарантувати, що ці футболісти не вийдуть проти нас у складі «Альфи і Омеги» й нам знову не доведеться грати проти «Колоса»… Тому у мене виникає логічне питання до організаторів Кубка Кудрицького – навіщо таке робити? Нині «Інгулець» бореться за перемогу у цьому турнірі, це ще раз засвідчує високий клас наших футболістів, але ми не ставимо собі за мету виграти його за будь-яку ціну. Головне награти на сезон склад, вибудувати тактичні схеми. «Інгулець» готовий поступитися у всіх передсезонних змаганнях натомість перемогти в кожному офіційному турнірі, в якому команда братиме участь!

– Чи вдалося «Інгульцю» у міжсезоння підсилити свій склад?
– Взимку ми плідно попрацювали на трансферному ринку. Зокрема, вдалося укласти контракти з колишніми гравцями криворізького «Гірника» — півзахисником Вадимом Антиповим (пограв також за чернігівську «Десну», охтирський «Нафтовик-Укрнафта», «Фенікс-Іллічівець»(Калініно), дніпродзержинську «Сталі», ФК «Полтава», ФК «Карлівка». У 2009-2010 роках виступав у складі «Дукли» (Чехія), у 2011-2012 роках – литовських клубах «Мажейкяй» і «Круоя». В активі Вадима є чотири зіграні матчі в складі молодіжної збірної України) та захисником Андрієм Голубом (екс-молодіжний склад криворізького «Кривбасу»). Також поповнив склад голкіпер Станіслав Горба (виступав у першості дублерів у складі запорізького «Металурга» та полтавської «Ворскли») та захисник Віталій Петриченко (на професійному рівні виступав у складі дублю криворізького «Кривбасу» та комсомольської команди «Гірник-Спорт»). Це все молоді перспективні гравці, які повинні прогресувати. Майбутнє «Інгульця» пов’язую лише з молодими футболістами. У команді не буде жодного футболіста, який встиг «підчепити» «зіркову» хворобу, яким б талановитим він не був.

– А не шкодуєте за футболістами, які залишили «Інгулець» та пішли на підвищення у професійні клуби. Зокрема, Олександром Сафоновим та Олександром Батраченком?
– Скажу відверто – аніскілечки. Можливо вони й хороші футболісти, але як люди… Без них буде спокійніше у колективі.

– Уже можна стовідсотково сказати, що влітку ФК «Інгулець» стартує у другій лізі чемпіонату України?
– Так. Влітку володимирський «Інгулець», якщо не трапиться якихось форс-мажорних обставин, дебютує у другій лізі. Водночас наша друга команда завершуватиме чемпіонат України серед аматорів, який , до слова, цьогоріч стартує 22 квітня. А розпочнемо офіційний сезон 2015 року матчами на Кубок Кіровоградської області наприкінці березня.

– Торік в інтерв’ю нашому сайту ви казали, що першу команду у другій лізі очолюватиме знаний в Україні фахівець Михайло Дунець, а нинішній наставник володимирівців Руслан Перевезій працюватиме з фарм-клубом. Щось змінилося у цьому питанні?
– Все ж вирішили, що Руслан Перевезій й надалі виконуватиме функції головного тренера. Допомагатимуть йому два граючих тренери – Денис Бобров та Євген Фальковський. Михайло Дунець, як раніше, буде спортивним директором клубу. Вірю, що з цим тренерським штабом нам вдасться підкорити нові вершини. Гадаю, що своїми результатами «Інгулець» вже змусив замовчати скептиків, які говорили, що це команда-одноденка. Хай спробує, хтось за сезон виграти обласний чемпіонат та Кубок, перемогти в аматорському Кубку та стати фіналістом любительського чемпіонату країни. Якби «Інгулець» був тимчасовим проектом, то хіба б ми зводили у Петровському районі сучасну тренувальну базу та комфортні стадіони? Як кажуть, собаки гавкають, а караван іде!

UA-футбол

 18 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.