Чемпіонат Знам’янського району: Олег Колюка про перше чемпіонство команди “Хлібодар”

koluka28014 жовтня у селі Суботці перед початком матчу 14-го туру Відкритого Чемпіонату Знам’янського району з футболу «Хлібодар» – «Колос» відбулося нагородження чемпіона – команди “Хлібодар”.

Команда «Хлібодар» достроково стала кращою на цих змаганнях, маючи переможну серію в 10 матчів.

Головний тренер команди  “Хлібодар” Олег Колюка розповів про про життя команди та її шлях до першого чемпіонаства.

– Клуб “Хлібодар” був створений у березні 2016 року з ініціативи трьох гравців колишньої команди “Граніт”, яка раніше існувала в Суботцях, але припинила своє існування”, – розповів Олег Колюка. – “Для стабільної гри нової команди був потрібен спонсор. Знаючи, що Руслан Згривець допомагає розвивати спорт (зокрема, тривалий час підтримав баскетбольну команду “Єлизавет-Баскет” та інші серйозні спортивні проекти), ми звернулися до нього і він погодився підтримати нашу команду. Перші два сезони ми створювали кістяк команди, награвали комбінації, тобто відбувалося становлення клубу. А в цьому році нам вдалося виграти не тільки чемпіонат району, а й завоювати кубок пам’яті футболіста Сергія Коржа. На мою думку, це, насамперед, сталося завдяки стабільній фінансовій підтримці з боку Руслана Федоровича.

– Назвіть теперішніх лідерів команди.  

– В нашій команді представлені як місцеві гравці, так і гравці з інших сіл району. Звісно, у клубі є досвідчені гравці, але переважає молодь віком 17-19 років. Вся команда грала добре, але мені приємно виділити основного бомбардира Олександра Степаненка, який у 12 матчах забив 17 голів та одержав нагороду “Золота бутса”. Другий рік поспіль він стає найбільш результативним гравцем районного чемпіонату. Ще хочу виділити нашого капітана Олексія Чеботарьова, який веде за собою команду, також захисника Віталія Васильцова, який стабільно грає. З нових гравців, добре проявив себе Валентин Олійник, який з минулого сезону впевнено грає у центрі нашого півзахисту. Він суттєво стабілізував гру команди. Варто відзначити гру юного  центрального захисника Микиту Стороженка, який прийшов до нас з клубу “Зірка”. Його футбольний талант розкрився у сезоні, що минув. Добрих слів заслуговують Андрій Кравченко, Олександр Тарасенко та багато інших. Отже, ми розраховуємо на всіх гравців, які грали в минулому сезоні.

– Чи є у клубу наміри виступати в футбольному чемпіонаті області?

– Наступного сезону наша команда, скоріш за все, буде продовжувати грати у чемпіонаті району, а до чемпіонату області можливо перейде через рік. Ми хочемо закріпитися на тому рівні, який нам вдалося досягти. Тобто, у грі команди має з’явилася стабільність, а у гравців має підвищитися психологічна стійкість.

– Чи плануєте посилити склад команди?

– До складу команди ми хочемо залучити більше талановитої молоді, зокрема місцевих юних гравців. Якщо когось з наших провідних гравців зманять в інші клуби, тоді нам доведеться залучати одного – двох гравців із зовні. Наше основне наше завдання – зберегти теперішній склад команди. І для цього ми будемо робити все необхідне.

Віталій Ніколаєвський, stepup.press

 14 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні