Юнаки “Олександрії” зазнали розгрому від ровесників з “Динамо”

fc_olexand11Сьогодні на стадіоні «ГОЛовківський» вихованці Юрія Гури приймали ровесників з київського «Динамо». Матч 9 туру Чемпіонату U-19 ФК «Олександрія» – ФК «Динамо» завершився з рахунком 1:4.

Уперше футболісти «Олександрії» (U-19) та «Динамо» (Київ, U-19) в чемпіонатах України серед молодіжних команд зустрілися 1 серпня 2015 року на НТБ «Динамо». Це був дебютний матч нашої команди в чемпіонатах України і сезоні 2015/2016.

І хоча зустріч пройшла з перевагою киян, нашим футболістам вдалося створити сенсацію і перемогти іменитих суперників на їхньому полі.

Єдиний м’яч, що вирішив долю цього матчу, забив нападаючий олександрійців Михайло Давидовський на 54 хвилині гри.

А загалом, між собою суперники провели 6 матчів: 2 перемоги наших земляків (обидві в Києві) та 4 рази перемагали динамівці. Різниця м’ячів у цих матчах: 13-4=+9 на користь наших гостей.

М’ячі у складі «Олександрії» забивали: Михайло Давидовський, Кирило Прокопчук, Богдан Литвяк та Вадим Гранчар. У складі киян найбільше м’ячів на рахунку двох Євгеніїв – Смирного та Ісаєнка (по 2). У домашніх матчах з динамівцями наші земляки ще не здобували жодного очка і не забивали жодного голу.

На сьогоднішню гру динамівці вийшли в оптимальному складі, а от олександрійці мали проблеми. Через перебір попереджень пропускав гру Вадим Лучка і Василь Луців, через вилучення у грі з «Маріуполем».

З перших хвилин кияни повели планомірний наступ на ворота Богдана Степанцова, і вже на восьмій хвилині вели в рахунку – 2:0.

Спочатку, післа прострілу з лівого флангу Артема Шулянського Вікентій Волошин ударом в нижній кут відкрив рахунок, а за дві хвилини знову спрацювала ця зв’язка! Артем відкинув м’яч під удар Волошину, і той без перешкод розстріляв ворота «Олександрії». Запам’ятався і дальній удар капітана гостей Миколи Михайленка, коли м’яч просвистів поруч зі стійкою дальнього кута воріт нашої команди.

Поступово гра вирівнялася, і гострі моменти стали виникати вже біля воріт гостей. Багатоходівка Волошин-Воробчак-Волошин завершилася прострілом останнього з флангу, який не зумів замкнути Віктор Сезар. За кілька хвилин міг відзначитися Воробчак, але перекинувши м’яч через кіпера гостей Валентина Моргуна, не влучив у ворота. Черговий момент створив той же Воробчак, коли на куту штрафного майданчика обіграв суперника, але, на жаль, удар у нього не вийшов.

Захопившись атаками, олександрійці пропустили контратаку киян, яка завершилася черговим голом. Після сольного проходу капітана гостей і вивіреного пасу, Руслану Скидану вдалося довести рахунок до розгромного – 0:3.

А розмочити рахунок нашим футболістам вдалося в кінці першого тайму. Волошин здійснив рейд лівим флангом, прострілив вздовж воріт, а кращий бомбардир олександрійців Петро Луців переправив м’яч у ворота киян.

І в другому таймі, який, до речі, проходив у рівній боротьбі, наші земляки мали кілька моментів, щоб скоротити рахунок, але, на жаль, їх не використали. Нагоди змінити рахунок мали: Назарій Воробчак, Віктор Сезар, Назар Волошин та Микита Дудка.

Перша гостра атака гостей у другому таймі принесла їм успіх. Один із героїв матчу, Вікентій Волошин,вивів Євгена Ісаєнка на ударну позицію, і той влучно пробив в нижній кут воріт Богдана Степанцова – 1:4.

Чемпіонат U-19. 9 тур. ФК «Олександрія» – ФК «Динамо» – 1:4 (1:3).

18 жовтня 2018, четвер, 13.00. Головківка, стадіон «ГОЛовківський». 50 глядачів. 20°C.

Офіційні особи на матчі:

Арбітр – Сергій Подригуля (Луцьк)

асистенти арбітра –  Віталій Фірманчук (Херсон), Максим Можарівський (Одеса).

4-й арбітр – Денис Федан (Олександрія).

Спостерігач арбітражу і делегат ФФУ – Віктор Чернишов (Кременчук).

Олександрія: Богдан Степанцов, Сергій Чеберяк, Микола Водяницький, Олександр Кобеляш – К, Андрій Назарик (Олег Кривда, 76’), Євген Ляницький, Микита Дудка (Владислав Гаркуша, 83’), Назар Волошин, Петро Луців, Назарій Воробчак, Віктор Сезар (Еміль Мустафаєв, 83’).

Запасні: Павло Гудименко, Марк Олійник, Богдан Грама, Ілля Цукарудзе.

Старший тренер: Юрій Гура

Динамо: Валентин Моргун, Денис Білик (Максим Завгородній, 66’), Богдан Чуєв, Олександр Сирота, Микола Ярош, Микола Михайленко – К (Роман Бодня, 80’), Максим Духан, Вікентій Волошин (Алан Ауссі, 85’), Ярослав Надольський (Станіслав Сорокін, 70’), Артем Шулянський, Руслан Скидан (Євгеній Ісаєнко, 64’).

Запасні: Руслан Нещерет, Іван Дероган.

Старший тренер: Ігор Костюк.

Попередження: А. Назарик (31’), М. Дудка (66’), С. Чеберяк (71’), В. Сезар (78’), П. Луців (88’) – М. Ярош (55’), В. Волошин (80’).

Голи: П. Луців (44’) – В. Волошин (6’, 8’), Р. Скидан (35’), Є. Ісаєнко (68’).

Офіційний сайт ФК “Олександрія”

 18 – загальна кількість переглядів, з них 2 перегляд (и, ів) сьогодні