Сергій Лавриненко: прикро програвати такі ігри

Lavrynenko3Післяматчева прес-конференція головного тренера ФК “Інгулець” Сергія Лавриненка після поразки від сК “Дніпро-1”.

– Прикро програвати такі ігри. Ми намагалися нав’язати боротьбу і агресію команді СК “Дніпро-1”. Суперник – це хороша, організована, швидка команда, добре працює з м’ячем. Все це ми прекрасно розуміли. Вивчали, бачили як вони працюють в попередніх іграх. Більшою мірою ми десь помилилися в плані концентрації уваги наприкінці гри. Вона знизилася. Ми пропустили. Ви бачили: він бив – цей м’яч звалився і на дальній штанзі … Це означає, що мале місце зниження концентрація уваги наших захисників, що дозволило супернику забити м’яч. В цілому, вважаю, це більше нічийна гра. Так, за територіальної переваги суперника, але в той же самий час, вважаю, ми гідно виглядали. Особливо на тлі такого суперника. Що сказати? Не дотерпіли! Голову попелом ми не посипаємо і готуємося вже до наступної гри – як морально, так і фізично.

 У виконанні суперника було щось несподіване?
– СК “Дніпро-1” демонструє досить стабільну гру. Ми знали, що у них зібрані кваліфіковані футболісти. Скажімо так: по праву команда “Дніпро-1” вже давно повинна бути у Прем’єр-лізі. Думаю, що вони там опиняться, зможуть вирішити це завдання. Ми тільки йдемо цим шляхом. Нам потрібно набиратися досвіду – досвіду гри зокрема проти таких команд. Працюватимемо далі.

 “Довжини” нашої лави вистачає, щоб на рівних боротися?
– На рівних боротися ми можемо, але проводити весь чемпіонат на рівні, як це робить “Дніпро-1”, ні! Боротися можемо. Епізодично ми це демонстрували в іграх з “Металістом”, “Волинню” і “Колосом”. З тими командами з якими ми вже зіграли. Сьогодні в більшій мірі вийшло, але знову ж кінцівка, пропущений м’яч, він нашу роботу перекреслив.

–”Інгулець” виглядав дуже гідно…
– Вважаю, що “Дніпру” сьогодні теж не було сильно легко. Дійсно було багато емоцій – емоцій на полі і за полем. Напевно такі ігри таким чином і мають проходити, все ж зустрічалися досить міцні команди. Вийшло так, що команда, яка менше помилилася, так і досягла позитивного для себе результату. На жаль для нас, цією командою сьогодні виявився “Дніпро-1”.

– Календар диктує свої умови і наступного разу ми тут побачимо тільки-но в 18-му турі. У зв’язку з цим питання про кубковому суперника “Інгульця” – ФК “Маріуполь”.
– Наш суперник – учасник Ліги Європи. В цьому році вони до групового раунду не дотягли, але в кваліфікації грали. Команда дуже міцна, в якій зібрані дуже хороші футболісти. Дуже багато вихованців “Шахтаря”. Має бути дуже важка гра, до того ж в тому графіку, в якому нам належить грати: 4 виїзних матчі, далекі такі виїзди. І ще між цими матчами – кубкова гра. Будемо готуватися. Ми календар не складали. Те, що не пощастило, м’яко кажучи, з календарем цього сезону – ніяк вплинути на це ми не можемо. Нам потрібно покращувати якість своєї гри і свої результати.

– На “Оболонь-Бровар” настрій буде належним?
– Ми на кожну гру налаштовуємося. Не важливо: це “Оболонь-Бровар”, “Дніпро-1” або хтось інший. Ми на кожну гру намагаємося виходити максимально мотивованими і грати. А вже сама гра покаже – вийде чи не вийде. Суперник теж налаштовується на 100% і хоче відібрати у нас очки. У Києві буде навіть складніша гра, ніж була сьогодні.

– Який зараз стан здоров’я Дениса Балана?
– Звичайно, для нас це втрата. Це не у виправдання кажу. У нас раніше випадав цілий ряд футболістів і сьогодні вони не в самих оптимальних кондиціях вийшли. Проте, вони старалися. Відносно Балана – все ще залишається під питанням. Думаю, в кращому випадку – це кубкова гра, але знову ж таки все буде залежати від того, як протікатиме відновлення.

ingulec.com

 9 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні