Уродженка Знам’янського району відправилася на Юнацькі Олімпійські ігри

OnisimovaУродженка Знам’янського району Катерина Онісімова у складі збірної України відправилася на ІІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри, які з 6 по 18 жовтня відбудуться в аргентинському Буенос-Айресі. 

Катерина буде виступати у біга на 2000 метрів з перешкодами. Катерина Онісімова нині тренується у м. Дніпро від керівництвом Олександра Охріменка. Першим тренером же є вчитель фізичної культури і спорту Володимирівської ЗШ (Знам’янський район) Віталій Воровський.

До речі, вперше в історії участі українців на Юнацьких Олімпіадах на українському телебаченні відбудуться трансляції цих змагань. Палко підтримувати й вболівати за наших юних талантів вболівальники зможуть на телеканалі ЮА:Перший. Також щодня виходитиме програма «Олімпійська доба», в якій будуть найсвіжіша та найоперативніша інформація з ексклюзивами з Аргентини. Час виходу програми 21:30.

Onisimova-v

Відзначимо, що ще два спортсмени з Кіровоградщини – легкоатлет Олег Дорощук та представник спортивного скелелазіння Ярослав Ткач також відправилися на Юнацькі Олімпійські ігри.

29 вересня на головній олімпійській навчально-тренувальній базі Конча-Заспа в теплій та дружній атмосфері відбулися урочисті проводи збірної України на ІІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри, які з 6 по 18 жовтня відбудуться в аргентинському Буенос-Айресі.

Зі сцени наших талановитих спортсменів привітали віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, який зачитав вітання олімпійській команді від Президента України Петра Порошенка, президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Денис Силантьєв, уславлені Олімпійські чемпіони та призери: шаблістка Ольга Харлан, гімнаст Олег Верняєв, борець Жан Беленюк, Юний лідер змін Буенос-Айресу-2018, чемпіонка ІІ ЮОІ-2014 з легкої атлетики Юлія Левченко, відомі зірки українського шоу-бізнесу Маша Єфросиніна та Тимур Мирошниченко.

Також на захід завітали члени Виконкому НОК, керівники олімпійських федерацій, представники спортивних товариств та регіонів, друзі, рідні та батьки юних олімпійців.

Почесні гості поділилися з юними олімпійцями своїм життєвим, професійним та спортивним досвідом, дали корисні поради та побажали їм спортивної вдачі, впевненості в свої сили та, безумовно, чудових результатів.

Гості та відомі олімпійці країни презентували нашим хлопцям та дівчатам, які вже майже через тиждень представлятимуть Україну на найпрестижнішому старті Планети, символічні подарунки. Під час Юнацької Олімпіади ці презенти будуть знаходитися в штабі української команди й надихатимуть спортсменів на гарні виступи. Наприклад, Ольга Харлан та Сергій Бубка, розповівши юним атлетам про свої шляхи до неперевершених олімпійських звершень, показали свої золоті медалі Ігор й кожен з членів української команди на Буенос-Айрес змогли доторкнутися до нагород на вдачу.

Святкового настрою українській команді додала й яскрава, чудова спортивна форма компанії PEAK, яка з 2015 року забезпечує наших спортсменів прекрасною екіпіровкою. Завдяки їй наші спортсмени сьогодні виглядали стильно та модно й продовжуватимуть із задоволенням це робити вже в олімпійському Буенос-Айресі, маючи при собі й комфортне й стильне взуття Intertop для участі в різноманітних заходах.

Традиційно церемонія проводів на Юнацьку Олімпіаду завершилася передачею національного прапору від титулованих Олімпійців країни юним спортсменам. Цю відповідальну місію виконали Олімпійські медалісти Ріо-2016: Ольга Харлан, Олег Верняєв, Анна Різатдінова, Павло Тимощенко й учасники Буенос-Айресу-2018 Ярослава Магучіх, Михайло Кохан, Владислав Остапенко, Софія Лискун.

На завершення сімейного чудового вечора юні олімпійці країни на вдачу запустили у небо кольорові кульки й отримали подарунки від НОК України на щасливу дорогу, серед яких смачні печива із персональними олімпійськими побажаннями.

Довідково. На ІІІ Юнацьких Олімпійських іграх змагатимуться 3998 юних атлетів. При цьому кількість дівчат та хлопців буде рівною – по 1999 осіб. Спортсмени віком 15-18 років розіграють 241 комплект нагород у 32 видах спорту.

Українська команда буде представлена 55-та спортсменами у 22-х видах спорту, а саме: бадмінтоні, баскетболі 3х3, боксі, боротьбі вільній, велоспорті, веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і каное, гімнастиці спортивній, гімнастиці художній, дзюдо, карате, легкій атлетиці, плаванні, скелелазінні, спортивній акробатиці, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрибках у воду, сучасному п’ятиборстві, тенісі, тхеквондо, фехтуванні.

НОК України

 23 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні