Відбір на ЧС-2019 з баскетболу. Україна сенсаційно перемогла Іспанію

basket-ukrЗбірна України з баскетболу стала автором однієї з головних сенсацій п’ятниці у відборі на ЧС-2019 з баскетболу. Наша команда в київському Палаці спорту обіграла триразових чемпіонів Європи і діючу другу команду світу, збірну Іспанії.

Українці активніше розпочали першу чверть, створивши заділ напередодні стартової малої перерви в сім балів. “Фурія роха” прокинулася у другій чверті, нарощуючи темп і кілька разів відновивши паритет в рахунку. У якісь моменти здавалося, що наших гравців не вистачить витримати цей тиск, але почасти навіть вчасно підоспіла велика перерва. Третя 10-хвилинка пройшла в рівній боротьбі: кілька разів виходили вперед іспанці, кілька разів свою перевагу захищали ми, вирушивши на заключну паузу з перевагою у п’ять очок. Заключна чверть у іспанців взагалі не пішла: в надії відігратися гості практично забули про оборону, привізши собі на фініші відставання в 11 балів.

Найкращим гравцем був визнаний український “американець”, який виступає за “Лос-Анджелес Лейкерс” Святослав Михайлюк. На рахунку одноклубника ЛеБрона Джеймса 22 очки, 3 підбирання та 3 передачі.

Ця поразка стала для Іспанії першим в поточній кваліфікації, а для України подарувала надію таки пробитися на ЧС. Свій наступний матч наша команда проведе вже найближчого понеділка проти Чорногорії на виїзді.

Україна – Іспанія 76:65 (19:12, 17:22, 20:17, 20:14)

Відбір на ЧС-2019 з баскетболу. Україна сенсаційно обігрує Іспанію - изображение 1

 8 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні