Максим Каленчук: “Олександрія” могла претендувати на призові місця ще 2-3 роки тому

Lviv-OlexПівзахисник ФК “Львів” Максим Каленчук а поділився думками з приводу наступного суперника “городян” в УПЛ – “Олександрії”.

– Максиме, у першому таймі матчу з “Маріуполем” ФК “Львів” міг забивати п’ять і більше м’ячів і закривати питання щодо переможця зустрічі. Після перерви ж “Маріуполь” зумів повернутися в гру і звести гру до нічиєї. Чого команді не вистачило, окрім реалізації гольових моментів?

– У гольових моментах першого тайму нам не вистачило майстерності і холоднокровності. А в другому таймі ми трохи підсіли фізично, тому почали з’являтися гольові можливості у “Маріуполя”.

– Які висновки зроблено за підсумками матчу з “Маріуполем”? З одного боку, можна було вигравати з непристойним рахунком, а з іншого – могли і пропустити в останні хвилини й взагалі залишитися без турнірних балів…

– Ми розібрали гру, тренер вказав нам на помилки. Незважаючи на те, що в першому таймі ми створили багато моментів, було чимало проблем і у наших воріт. Хоча на перший погляд вони не впадали в очі через те, що ми гостро діяли біля чужих володінь. Але головне, що тренер надав нам інформацію, і, сподіваюся, що ми усе виправимо найближчим часом.

– Чи була розмова з Бруно після матчу? Бразильський форвард не забив свій другий пенальті за “синьо-золотих левів”, але врешті зумів відкрити лік результативним ударам в УПЛ…

– Ми поговорили з хлопцем, підтримали його. Було видно, що він і сам переживав через низку втрачених можливостей. Тому постаралися його заспокоїти і налаштувати на те, щоб в майбутньому він забивав якомога більше м’ячів. Хто буде бити пенальті в подальшому? Всі хлопці відпрацьовують їх на тренуваннях, тому, думаю, що все вирішиться ближче до гри.

– Команда вже почала готуватися до наступного матчу в чемпіонаті. Що скажеш про тренувальний процес під керівництвом Юрія Бакалова? Що змінилося після того, як команду залишив Жилмар і очолив чинний наставник?

– Налагодилася дисципліна, почали працювати тактично трохи в іншому напрямку. Більш доступно і на багатьох прикладах тренер демонструє, як і що ми повинні робити на футбольному полі. Тому нам працюється легко і приємно. У Юрія Бакалова усі навантаження на тренуваннях розраховані на роботу з м’ячем.

– Наступний суперник ФК “Львів” – “Олександрія”. Клуб зараз набрав такий хід, що знаходиться серед лідерів чемпіонату України. Ти і сам деякий час грав у цій команді – що скажеш про суперника? У чому сила “Олександрії”?

– Сила “Олександрії” – в гравцях. Там хороший колектив, хлопці б’ються один за одного. Вони грають просто та ефективно. Те, що вони зараз знаходяться на другому місці в таблиці – не випадковість. З огляду на ті умови, що зараз є в “Олександрії”, вони могли претендувати на призові місця ще 2-3 роки тому.

Офіційний сайт ФК “Львів”

 10 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні