Півзахисник “Олександрії” потрапив до символічної збірної туру

BanadaРезультативний і багатий на події виявився шостий тур УПЛ. Дві сенсації було в минулий уїк-енд в чемпіонаті, а командами цього ігрового дня можна назвати “Чорноморець” і “Десну”, які обіграли втомлених в єврокубках лідерів.

Нарешті, першу перемогу здобув “Арсенал”, знову програли “Карпати”, щільність в турнірній таблиці неймовірна, чи не жарт – між шостим місцем і дванадцятим відстань всього три очки.

ВОРОТАР

Сергій Литовченко (“Чорноморець” Одеса).

На куражі, з натхненням і одночасно дуже надійно грав голкіпер “моряків” в поєдинку з “Динамо”. Русин, Циганков і Вербич змушували Литовченка показувати свій клас, тримали в напрузі, але Сергій так і не зробив жодної помилки. Один раз м’яч побував у воротах “Чорноморця”, але Русин пробивав з близької відстані, парирувати такий удар майже неможливо.

ЗАХИСТ

Ісмаілі (“Шахтар” Донецьк).

Для Ісмаїлі сезон починається досить складно, в попередніх іграх бразилець нагадував тінь від своєї гри в чемпіонаті 2017/18, але, нарешті, прокинувся лівий латераль “Шахтаря” в шостому турі. “Олімпік” мав небагато шансів стримати рейди Ісмаїлі по флангу, його несподівані і очікувані ривки і, головне, передачі. Два результативних паси записав на свій рахунок Ісмаїлі.

Дмитро Рижук (“Чорноморець” Одеса).

У поєдинку з явним фаворитом, коли очікується штурм воріт і безліч небезпечних комбінацій, дуже важливо як зіграють центральні захисники. У Грачова було занадто багато помилок, тому Рижуку доводилося відпрацьовувати не тільки за себе, але і за партнера по обороні. У поєдинку зі своєю колишньою командою Дмитро чіплявся за “мертві” м’ячі, в кожному епізоді догравав до останнього і доклав максимум зусиль для почесної нічиєї з віце-чемпіоном.

Андрій Гітченко (“Десна” Чернігів).

За рахунок досвіду, за рахунок старання і самовіддачі Гітченко один з найкорисніших захисників в Прем’єр-лізі. В “Десну” Андрій привніс холоднокровність і організованість при захисних діях, він вміє вибрати позицію, прочитати момент і зіграти на випередження. “Зоря” при всьому старанні так і не змогла забити сіверянам, в чому величезна заслуга Гітченка.

Денис Фаворов (“Десна” Чернігів).

Багато в чому і Денис Фаворов заслуговує тих же слів, що і Гітченко. Також дуже досвідчений захисник, який вміє підстрахувати, зрозуміти ігрову ситуацію, завжди грає надійно і без помилок, але Денис ще й корисний в атаках. Капітанська пов’язка зобов’язує Фаворова вести за собою партнерів, не поступатися і бути прикладом у важких, бойових епізодах, з чим він благополучно і справляється.

ПІВЗАХИСТ

Євген Банада (ФК “Олександрія”).

Дубль Банади приносить перемогу олександрійцям, статус головного героя зустрічі і зміцнює позиції “містян” у верхній частині турнірної таблиці. Про везіння згадувати не доводиться, кожен гол вийшов трудовим, і взагалі в матчі Євген виконав величезний обсяг роботи, був помітний як в штрафному майданчику суперника, так і біля своїх воріт, і в кожному епізоді опинявся корисним.

Павло Оріховський (“Арсенал-Київ”).

Взяв центр поля під свій контроль Оріхівський, не уникав навіть небезпечних, жорстких зіткнень, в знакових дуелях з Карраскалем, Голодюком та Мякушком опинявся переможцем. Ще й важливий гол забив 22-х річний хавбек, його удар дозволив “канонірам” відчувати себе більш впевнено і продовжувати гру з позиції сили, хоча до початку матчу ніхто не називав “Арсенал” фаворитом.

Артем Чорній (“Чорноморець” Одеса).

Найактивнішим гравцем зустрічі “Чорноморець” – “Динамо” став Чорній, так, одесити більшу частину ігрового часу оборонялися, Артем також брав участь у захисті воріт. Але при найменшій можливості створити щось небезпечне, вийти в контратаку, відтягнути киян – саме Чорній робив цю роботу. Часто можна було бачити, як два гравці тримали Артема, можливо, саме активність 13-го номера “моряків” виснажив суперника, що в кінці матчу істотно допомогло одеситам відігратися.

Тайсон (“Шахтар” Донецьк).

Хоч сам Тайсон не забивав “олімпійцям”, але хавбек збірної Бразилії може вважатися головним творцем великої перемоги в донецькому дербі. Тайсон вів цю гру, починав більшість комбінацій, несподівано “вибухав”, здавалося, на потилиці очі у “сімки” гірників, він відчував партнерів і роздавав передачі на будь-який смак. Два результативних паси у Тайсона і ще з десяток чудових передач, які ставили “Олімпік” у вкрай скрутне становище.

Сергій Старенький (“Десна” Чернігів).

Маленький шедевр створив Старенький в шостому турі УПЛ, луганці не достатньо щільно тримали хавбека і він зважився на удар, який виявився дуже красивим голом і задав темп на всю гру. Сергій помітно старався, розганяв швидкісні і, як правило, небезпечні комбінації “Десни”, ще кілька разів пробивав по воротах і ні від одного іншого футболіста чернігівської команди не було стільки гостроти, як від Старенького.

НАПАД

Жуніор Мораес (“Шахтар” Донецьк).

Перший хет-трик в “Шахтарі” на свій рахунок записав Мораес і щось підказує, що на цьому бразилець не зупиниться. Постійна загроза воротам “Олімпіка” надходила від Жуніора, партнери знаходили його своїми передачами (дивно як швидко Мораес знайшов порозуміння з новою командою) і цілком міг забити ще пару-трійку м’ячів. Стримувати такого універсального швидкісного форварда, який може взяти гру на себе, легко обіграти одного-двох захисників, пробити з будь-ноги – дуже важко.

Символічна збірна шостого туру УПЛ за версією UA-Футбол - изображение 12

ТРЕНЕР

Ангел Червенков (“Чорноморець” Одеса).

Іспит від “Динамо” одесити здали “на добре” і на своєму четвертому місці можуть відчувати себе не тільки комфортно, але і цілком заслужено. Червенков створив в Одесі боєздатну, організовану команду, яка цілком може ставити на сезон плани потрапляння в єврокубки. Принаймні, в протистоянні з представником України в Лізі Чемпіонів “Чорноморець” виглядав дуже достойно і заслужив на нічию.

UA-футбол

 9 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні