Володимир Шаран: не чекав, що з команди підуть Гітченко і Старенький

SharanНапередодні матчу проти “Динамо” наставник “Олександрії” Володимир Шаран дав ексклюзивне інтерв’ю виданню UA-футбол.

– Для кожного наставника головне завдання перед сезоном – комплектація команди. Що можете сказати про новачків?

– Відверто кажучи, я задоволений тим, що хлопці, з якими ми хотіли продовжити контракти, залишилися в команді. Було бажання підсилитися ще двома гравцями, і президент дав добро. Це – Задерака і Ковалець, в особі яких ми придбали хороших виконавців. Не чекав, що з команди підуть Гітченко і Старенький, на яких ми розраховували. Є ще проблемна позиція – хотілося б взяти одного нападника. Але таку проблему відчуваємо не тільки ми, а й інші команди нашого чемпіонату.

– На даний момент ви займаєте перше місце. Ви особисто очікували від команди такий вдалий старт?

– Не очікував. Будь-який тренер рівня “Олександрії” не припускав би, що ми будемо займати перший рядок в турнірній таблиці після чотирьох турів, при цьому не пропустивши жодного м’яча. Я акцентував увагу на тому, що на зборах у нас були проблеми в організації гри в обороні і в атаці. Але хлопці додали, зібралися, і прийшло розуміння того, що ми від них вимагаємо. Поки все нормально. Але наше місце – це приємна несподіванка.

– У суботу у вас матч проти “Динамо”. Що незвичайного ви підготували для киян?

– Не буду про це говорити, тому що думки приходять різні. Ми з “Динамо” зустрічалися неодноразово, і за якою схемою ми будемо грати зараз, сказати не беруся. Також зі стартовим складом ще не визначилися. Слава Богу, до гри всі хлопці підходять здоровими, вибір у нас оптимальний. Хто буде грати, визначимося в день матчу.

– Які перед вами і командою стоять завдання на сезон?

– Перший крок – це потрапити в першу шістку. Це було озвучено під час підписання мого нового контракту. Це головне завдання. Першочергова мета – набрати очковий запас, щоб ми могли в подальшому відчувати себе спокійно. Для цього потрібно, щоб всі гравці були здорові і налаштовувалися на кожен матч, як на останній. Тоді прийдуть результати і все буде нормально.

– Які з минулих чотирьох матчів ви б відзначили?

– Гра у Львові. Вона була першою і найскладнішою, тим більше проти “Карпат”. Після перемоги над львів’янами спочатку ставилося завдання не програти “Зорі” перед власними вболівальниками. Зіграли вдало і обіграли суперника. А в третьому турі грали проти “Десни”. За мого керівництва ми жодного разу не обіграли їх на виїзді, тому гра була принциповою для нас. Перед четвертою грою з “Арсеналом” найбільше боявся, щоб у хлопців не було шапкозакидацького настрою, щоб не було завищеної самооцінки і самовпевненості. Вони вийшли і своєю грою довели, що я хвилювався даремно. Якби пішло щось не так, з’явилися б непотрібні розмови, що команда, що йде на першому місці, не змогла обіграти останню в таблиці, хоча “каноніри” в стадії розвитку. Так що всі ігри були значимі. Але повторюся: перший матч був найважливішим. Тепер головний іспит для нас – поєдинок проти “Динамо”. Після нього можна буде робити якісь певні висновки. Гра покаже наш рівень і чого ми варті.

– Який стан у Ковальця? Було побоювання за його здоров’я після зіткнення з воротарем “Арсеналу” в останній грі.

– Все нормально. Він після того матчу вже тренувався. Я задоволений його грою і ставленням до тренувального процесу. Він хотів у нас грати, і моє бажання було таким же. Спочатку було важко домовитися про його перехід, але потім вирішили це питання. Відрадно, що наш президент почув мене. Думаю, Кирило дуже допоможе команді.

Нагадаємо, в суботу, 18 серпня в Києві відбудеться матч “Динамо” – “Олександрія”. Початок поєдинку о 19:30. Команда Володимира Шарана після чотирьох турів має стовідсотковий результат, максимум очок набрали і кияни, але зіграли на один матч менше.

UA-футбол

 21 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні