Михайло Соколовський: запорукою успішної гри “Олександрії” є кадрова стабільність

SokolovckiyОдин з кращих півзахисників в історії донецького “Шахтаря”, легендарний “бригадир” Михайло Соколовський поділився своїми враженнями від старту в УПЛ клубів верхній частині турнірної таблиці.

– Михайло Григорович, головними героями стартового відрізка чемпіонату є “Олександрія”. Допускаю, що одноосібне лідерство в турнірній таблиці після чотирьох турів перевершило очікування навіть оптимістично налаштованих уболівальників команди?

– Володимир Шаран вже давно працює в клубі і потрібно відзначити, що “Олександрія” не перший рік грає одним складом. На відміну від інших команд Прем’єр-ліги там кожне міжсезоння не змінюється по кілька гравців в стартовому складі. Я думаю, що саме ця кадрова стабільність – одна з головних причин успішної гри команди.

“Олександрія” відрізняється організованою грою. Особливо це стосується оборонних дій. Важливо продовжувати в тому ж дусі і не зменшувати обертів. У нашому футболі два яскраво виражених лідера – “Шахтар” і “Динамо”. Решта, при злагодженій роботі тренерського складу і команди здатні боротися один з одним за місця в зоні Ліги Європи. Старт сезону показав, що “Олександрії” це завдання під силу. Але це тільки початок турнірного шляху. Вся боротьба попереду.

– У п’ятому турі “Олександрія” зіграє з “Динамо”. Успішна гра в Києві може надати додатковий імпульс команді Володимира Шарана?

– Так, безумовно. Все в їхніх руках. “Динамо”, хоч і показує відмінні результати, але в організації атакуючих дій має серйозні проблеми. При певних обставинах, якщо “Олександрія зуміє зіграти на своєму кращому рівні, то вона здатна взяти очки в матчі з “Динамо”.

За часів чемпіонату СРСР київське “Динамо” настільки сильно грало вдома, що ніхто особливо не розраховував брати очки в Києві. Я спілкувався з цього приводу з гравцями інших команд, з Гуцаєвим з “Динамо” Тбілісі, з москвичами, всі, без винятку їхали до Києва приреченими. Раніше до Києва їхали шампанського попити, а зараз з “Динамо” можна грати. До речі, за Донецьк говорили те ж саме. “Шахтар” і “Динамо”, як правило, нікого вдома не відпускали.

Зараз ситуація змінилася. “Олександрія” здатна нав’язати боротьбу киянам на їхньому полі і поборотися за очки. Якщо команді Шарана це вдасться, то, безумовно, це додасть сил сенсаційним лідерам чемпіонату. Подібний успіх може серйозно окрилити. Це я з власного досвіду знаю.

UA-футбол

 8 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні