Фернандо Алонсо завершить кар’єру після закінчення сезону

Alonso-fКоманда McLaren офіційно підтвердила, що в 2019 році Фернандо Алонсо вже не буде виступати у Формулі 1 – ця глава в кар’єрі дворазового чемпіона світу завершується. Втім, сам він не виключає, що в майбутньому ще може повернутися, якщо становище McLaren стане краще, ніж зараз.

У липні іспанцеві виповнилося 37 років, він проводить в Формулі 1 свій 17-й сезон і п’ятий в складі McLaren; за роки кар’єри він здобув 32 перемоги, завоював 22 поул-позиції і 97 разів піднімався на подіум. У 2005-му став наймолодшим (на той час) чемпіоном світу, а після завоювання другого титулу ще тричі ставав віце-чемпіоном.

Фернандо Алонсо: «Після 17 чудових років в цьому дивовижному спорті для мене настав час змін: пора рухатися далі. Я насолоджувався кожною хвилиною протягом цих неймовірних сезонів, і мені не вистачає слів, щоб сказати спасибі всім, завдяки кому це стало можливим.

У цьому сезоні мені належить провести ще кілька Гран Прі, і я буду виступати в них з ще більшою самовіддачею і пристрастю, ніж будь-коли.

Подивимося, що принесе майбутнє – нові захоплюючі виклики не за горами. Я переживаю один з найщасливіших моментів у своєму житті, але повинен йти вперед назустріч новим пригодам. Зараз я відчуваю себе більш підготовленим гонщиком, ніж будь-коли.

Я прийняв рішення кілька місяців тому, і воно було твердим. Проте, я хотів би щиро подякувати Чейзу Кері і Liberty Media за їх зусилля, спрямовані на те, щоб я змінив свою думку, а також всіх, хто контактував зі мною за цей час.

Нарешті, я хотів би подякувати своїм колишнім командам, колишнім напарникам, суперникам, колегам, партнерам, журналістам і всім, з ким я працював за роки кар’єри в Формулі 1. І особливо свом уболівальникам по всьому світу. Я впевнений, що в майбутньому наші шляхи знову перетнуться ».

 5 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні