Кропивницький дзюдоїст здобув бронзову медаль на Кубку Європи

VelkovКропивницький дзюдоїст Вадим Велков здобув бронзову медаль на Кубку Європи серед юніорів. Даний форум зібрав 290 учасників із 28 країн трьох континентів.

У ваговій категорії до 90 кг вихованець обласної комплексної ДЮСШ «Ніка» провів п’ять поєдинків. Спочатку підопічний тренера Сергія Нечмоні переміг суперника з Фінляндії, але у другій сутичці поступився співвітчизникові, борцю з Києва. У втішних поєдинках він переміг дзюдоїстів із Румунії, Болгарії, а за третє місце у голден скор (додатковий час) утриманням здолав спортсмена з Чорногорії.

Даний старт був відбірковим для участі у Чемпіонаті Європи U-21 з дзюдо, який 14-16 вересня пройде у Софії (Болгарія). Вадим Велков, який є чемпіоном України серед юніорів до 21 року, здобувши медаль на румунському татамі, має високі шанси взяти в ньому участь. Остаточний склад на Софію сформує тренерська рада Федерації дзюдо України.

Юніорський Кубок Європи проводився 11 і 12 серпня у румунському місті Клуж-Напока та приніс українським дзюдоїстам 15 нагород, у тому числі – два «золота» від Катерини Саблєвої (до 44 кг) і Дільшота Халматова (до 55 кг). Загалом в України за підсумками змагань – третє місце в медальному заліку.

 11 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні