Сергій Ященко: “Олександрія” здатна поборотися за бронзу УПЛ

YazhenkoЕкс-капітан «Шахтаря», колишній тренер «Кременя», донецького і запорізького «Металургів» – Сергій Ященко, поділився своїми враженнями від старту сезону в УПЛ і висловив свою думку щодо перспектив «Олександрії».

– Сергію Володимировичу, хто для вас є головним відкриттям стартового відрізка УПЛ?

– Головним відкриттям даного відрізка чемпіонату можна сміливо називати «Олександрію». Команда Володимира Шарана після чотирьох турів є лідером, набравши максимум очок, і не пропустивши жодного гола.

Шаран зумів підібрати в свою команду хороших виконавців і створив з них боєздатний колектив. «Олександрія» має свій ігровий почерк. Це команда з хорошою організацією гри, де кожен футболіст дотримується плану на гру.

– У «Олександрії» вже досить зіграний колектив, головний тренер давно біля керма команди. На ваш погляд, чи здатні підопічні Володимира Шарана поборотися за медалі чемпіонату?

– Якщо враховувати, що в українському футболі на сьогоднішній день є всього два явні лідери – «Динамо» і «Шахтар», то я думаю, що «Олександрія» має шанси поборотися за бронзові медалі. Ця команда володіє необхідним потенціалом і за великим рахунком вона ні в чому не поступається іншим претендентам на третє місце.

«Олександрія» здатна боротися за бронзу, але за умови, що і в подальшому команда Шарана буде грати з такою ж самовіддачею і ефективністю. Принаймні, по тому рівню гри, який ми бачимо зараз, є підстави розглядати цей колектив, як претендента на третє місце.

– Після чотирьох турів лише дві команди зберігають свої ворота в недоторканності. У наступному турі вони зустрічаються між собою…

– Так, «Олександрія» та «Динамо» поки не пропускали м’ячів у свої ворота. У киян в чемпіонаті зіграно на один матч менше, але вони зберегли свої ворота сухими і в матчі за Суперкубок. Обидві команди відрізняються хорошою організацією оборонних дій.

У п’ятому турі ми станемо свідками очної зустрічі двох кращих оборон ліги. Велика ймовірність, що суха серія команд перерветься. Подивимося, гра покаже.

Безумовно, матч «Динамо» – «Олександрія» має особливе значення з турнірної точки зору. Зустрічаються лідери чемпіонату. Для команди Шарана ця гра має ще й підвищений ментальне значення. Позитивний результат в грі з грандом повинен надати впевненості у власних силах і обраному напрямку роботи. Успіх може окрилити команду, надати їй додатковий імпульс.

Запас очок дозволяє «Олександрії» перед цією зустріччю не відчувати ніякого тиску. Команда має можливість зіграти з холодною головою. У разі поразки ніхто не дорікне гравцям. Це теж може бути додатковим плюсом «Олександрії» перед матчем.

Багато в чому саме матч з «Динамо», та ще й на виїзді, відповість на питання – чи здатна команда Володимира Шарана поборотися за медалі чемпіонату. Причому, напевно, важливий не стільки результат, скільки рівень гри «Олександрії». Недостатньо обігравати слабших і рівних опонентів. Для вирішення найвищих завдань необхідно на рівні зіграти з «Динамо», «Шахтарем» і «Зорею».

Я вважаю, що у «Олександрії» є всі можливості для того, щоб чинити гідний опір киянам і продовжити свій турнірний шлях у верхній частині турнірної таблиці. Але, для цього футболісти повинні підтримувати той же рівень концентрації і організації гри.

– «Динамо» підписало юного форварда Владислава Супрягу. Як думаєте, це трансфер на далеку перспективу або ж хлопець уже в цьому сезоні зможе поборотися за місце в стартовому складі?

– Я завжди говорив, що молодим футболістам необхідний певний час в новій команді для проходження адаптації до нових умов і вимог. Все-таки потрібно звикнути до партнерів, зрозуміти систему гри. У всіх період адаптації проходить по-різному.

Безумовно, Супряга – дуже перспективний молодий футболіст. Він себе дуже добре зарекомендував в грі за юнацьку збірну України. У тому числі і на недавньому чемпіонаті Європи, де потрапив до символічної збірної турніру.

Думаю, що Владислав має ті якості, які дозволяють йому розраховувати на те, щоб вже в найкоротші терміни стати гравцем стартового складу «Динамо». Звичайно, зараз все залежатиме тільки від нього самого. Він потрапив в клуб, вектор розвитку якого сприяє розвитку молодих гравців. Зараз в Києві йде формування нової команди з великою кількістю молодих футболістів. Супряга має шанс стати важливою частиною цієї команди.

UA-футбол

 8 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні