Ігор Циганик: “Компанія 1+1 прийняла рішення, що працюватиме виключно з топ-клубами”

Ziganuk-IВедучий програм “Профутбол” на “2+2” Ігор Циганик в інтерв’ю football24 розповів, з чим пов’язане зменшення трансляцій УПЛ на каналі та про перенесений тендер на показ євро кубків від УЄФА.

– Ігоре, стартував новий сезон “Профутболу” – відбулася зміна формату. Чому це сталося?

– Новий формат – це реакція на реалії українського футболу. Якщо порівняти із 2012-2013 роками, то дуже сильно впала аудиторія – з об’єктивних і суб’єктивних причин. Велику частину аудиторії у нас відібрала анексія Криму і війна на Донбасі – люди втратили можливість дивитися нашу програму. Друга історія пов’язана з тим, що економічна ситуація у футбольних клубах – зовсім інша, ніж до війни. Рейтингова аудиторія впала разів у 10. У нас канал, який рахує рейтинги, адже заробляє на рекламі. Заробити рекламою на футболі – нереально. Особливо враховуючи скандали, пов’язані із договірними матчами, зникненнями клубів. У Харкові, де мільйон уболівальників, немає команди Прем’єр-ліги. У Дніпрі – те саме. Чорноморець і Карпати б’ються за виживання. Ми втратили ту велику аудиторію, яка доповнювала наших грандів – Шахтар і Динамо. Тепер доводиться рахувати гроші. Тож група компаній 1+1 прийняла рішення, що працюватиме виключно з топ-клубами. Наразі у нас залишилися “лише” або “аж” два клуби – Динамо та Зоря.

Зміни – достатньо складні. З іншого боку, вони дають можливість розвиватися, шукати нові шляхи, моменти, історії. Це – виклик. Новий цікавий виклик.

– Досі залишається відкритим питання трансляції матчів Ліги чемпіонів. “Плюси” претендують на отримання прав?

– Український ринок внаслідок того, що футбол розвивався, а інвестори були готові вкладати у нього достатньо великі гроші, підняв рівень ціни за єврокубки на нереальну висоту. Зараз її потягнути не можна. Тим не менше, УЄФА пропонує тендер, орієнтуючись на рівень цін 2013 року. Для нас він – нереальний. Наскільки мені відомо, на даному етапі УЄФА ще не підписав договір із жодним телеканалом. Наразі можу сказати, що наш канал точно транслюватиме поєдинки Динамо – Славія та Зоря – Брага (на виїзді і вдома). Ситуацією щодо групових раундів я не володію. Тендер повинен був пройти ще в лютому. Та сума, яку пропонували українські телеканали, УЄФА не влаштувала. Мабуть, відбудеться ще один тендер. Про те, хто транслюватиме єврокубки, дізнаємося ближче до кінця серпня. Чи буде це 1+1 – я відповісти не можу, адже це не в моїй компетенції.

www.footboom.com

 10 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні