Головний тренер ФК “Металіст 1925” збирається піти у відставку

metalist1925Головний тренер ФК “Металіст 1925” Сергій Валяєв здивував журналістів в Дніпрі заявою, що збирається піти у відставку. Сьогодні його команда переграла в гостях “СК Дніпро-1”.

“Я дуже радий опинитися в цьому місті. Це місто у мене в душі, в серці. Коли ми вчора приїхали, мене переповнювали емоції. У 1996 році я сюди приїхав молодим футболістом, вісім років віддав цьому місту як футболіст. Потім в 30 років перейшов в Металіст і звідти я потрапив до збірної і приїхав сюди в якості гравця збірної. Ми тоді, до речі виграли в збірної Норвегії 1:0. Зараз я приїхав в якості головного тренера команди “Металіст 1925”. Для мене це велика честь, я дуже радий, і я перепрошую, що я вам трошки зіпсував свято.

Сьогодні була бойова хороша гра. Швидше за все я напишу заяву про звільнення. Є якісь моменти футбольні, нефутбольні, я їх зрозуміти не можу. У мене люди ґрунт з-під ніг вибивають. Я так не можу працювати.

Футболісти молодці. Футболістам честь і хвала. Я їм дуже вдячний. Мужики, проявили характер, але в такій обстановці мені працювати дуже важко. З такою «підтримкою», як у мене, мені дуже важко.

Перед Луцьком я хотів написати заяву про звільнення, але десь дав паузу, ситуація не змінюється, я бачу відношення до мене, буду розмовляти з керівниками – чи варто мені взагалі тут перебувати. Я професіонал, звик свою роботу робити добре, якісно, ​​вкладати душу, здоров’я, емоції. Думаю, ви бачили мої емоції на стадіоні. Хочу, щоб до мене була повага, а з боку деяких людей цього поваги немає. Тому я ставлю запитання: «Чи потрібен я тут?». Я хлопець гордий, можу піти на якісь компроміси, але є речі, які я прийняти і зрозуміти не можу.

Хочу сказати те, що сказав хлопцям у роздягальні – гроші в футбол не грають. У футболі грають люди, характер і внутрішній стрижень. Коли ми приїхали в Дніпро я їм сказав, що в гроші в футбол не грають і попросив сьогодні довести це всій країні і один одному. Думаю, у них це вийшло, честь їм і хвала, я їх за це поважаю. Мужики, красені.

Ви просто не уявляєте, скільки роботи я виконав, щоб проаналізувати цю команду, це не від фонаря. Наша перемога – це величезна праця. Я розбирав цю команду, розбирав їх стиль і манеру гри, дивився ігри у Другій лізі, дивився, як змінювався склад. Я знав їхні проблеми. Я подивився всі голи, які вони пропускали в Першій лізі. У них були проблеми при стандартних положеннях біля їхніх воріт. На цьому наголошували самі футболісти. Я акцентував увагу на цьому. Ми ретельно вивчили гру їх центральних захисників, як треба діяти, як переміщатися, як закривати в центрі поля футболістів і, щоб вони уважно зіграли при стандартних положеннях в наші ворота і використовувати свій шанс при стандартах біля воріт “Дніпра”.

Це футбол. І “Шахтар”, і “Динамо” іноді програють “Зорі”, це футбол, без фарту у футбол грати не можна. Ми все правильно зробили, правильно підготувалися, правильно розібрали і вищі сили нам допомогли”, – сказав Валяєв на післяматчевій прес-конференції.

Валяєв став не першим тренером “Металіста 1925”, який вказує на проблеми в роботі з керівництвом клубу. У грудні 2017 року команду скандально покинув її тодішній тренер Олександр Призетко. Як відзначав Призетко, який зараз працює в “Полісся”, йому вказували кого поставити в склад або кого посадити на лавку. Ємний вираз Валяєва «гроші в футбол не грають», резонують зі словами Призетка про його відставку: «Спочатку, говорилися речі в плані поради. Потім, говорили: “Ви, що не хочете преміальні отримати?” За людину платять гроші.».

“Металіст 1925” погрожував вимагати від Призетка спростувань його слів в судовому порядку, але тренер з готовністю прийняв цей виклик. Історія свого продовження не отримала.

UA-футбол

 8 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні