Представляємо майбутнього суперника петрівчан – ФК “Прикарпаття”

Ing-PrikarpЗавтра, 28 липня, у рамках 2-го туру чемпіонату України серед команд першої ліги “Інгулець” зіграє з івано-франківським “Прикарпаттям”.

Матч відбудеться у селищі Петрове (Кіровоградська область). Початок матчу о 19.00.

Як вже повідомляв портал “Спортивна Кіровоградщина” матч «Інгулець» – «Прикарпаття» покажуть на телеканалі «Xsport».

На порталі “Спортивна Кіровоградщина” можете переглянути склад бригади арбітрів, що працюватиме на цьому матчі.

Нині пропонуємо вашій увазі представлення майбутнього суперника петрівчан – ФК “Прикарпаття”.

fcprikarpНазва клубу: МФК “Прикарпаття” (Івано-Франківськ)
Попередні назви: “Тепловик”, “Тепловик-Прикарпаття”
Президент клубу: Василь Ольшанецький
Віце-президент: Олександр Дем’янчук
Спортивний директор: Микола Татарин
Адміністратор: Олександр Бурлака
Головний тренер: Володимир Ковалюк
Тренер: Зеновій Василів
Тренер голкіперів: Олег Рипан
Тренер-селекціонер: Ігор Гогіль
Домашній стадіон: “Рух” (м. Івано-Франківськ), 14 500 місць (6 088 – індивідуальних пластикових сидінь)
Офіційний сайт: http://fc.if.ua, https://www.facebook.com/МФК-Прикарпаття
Досягнення: бронзовий призер Другої ліги (2017/2018)

Професіональний футбольний клуб “Прикарпаття” (м. Івано-Франківськ) було відроджено в 2016 році. Базою для відродження професіонального футболу в області стала команда “Тепловик”, яка була створена на базі Івано-Франківського державного міського підприємства “Івано-Франківськтеплокомуненерго” у 1998 році. Така співпраця клубу стала предметом розмови нової влади Івано-Франківщини щодо розвитку професійного футболу і міський голова Руслан Марцінків ініціював проект по відродженню професійної команди на Прикарпатті. Його підтримали голова обласної Ради Олександр Сич та голова облдержадміністрації Олег Гончарук. Саме це спільне рішення нової влади Прикарпаття стало днем відродження професійної команди на теренах нашого краю.

Клубна футбольна команда “Тепловик” була учасником чемпіонату України з футболу серед аматорських команд сезону 2016 року. А в сезоні 2016/17 років дебютувада в Чемпіонаті України серед команд Другої Ліги. Взимку 2017 року команда перейменована на “Тепловик Прикарпаття”, а з сезону 2017/18 років виступає під такою рідною вболівальникам з Івано-Франківщини назвою “Прикарпаття”.

Домашні матчі команда проводить на МЦС “Рух” в м. Івано-Франківську, який вміщує 6200 індивідуальних пластикових сидінь. Команду очолює знаний прикарпатський тренер та гравець Володимир Ковалюк, якому допомагають у роботі також відомі у минулому футболісти – Зеновій Василів, Ігор Гогіль та Олег Рипан.

В сезоні 2016/17 років “Прикарпаття” посіло 10 місце в Чемпіонаті України серед команд Другої Ліги, набравши 46 очок у 32 матчах (14 перемог, 4 нічиї та 14 поразок, різниця м’ячів 51-35). Найкращим бомбардиром та гравцем чемпіонату став форвард івано-франківської команди Ігор Худобяк, який 24 рази відзначився у воротах суперників. Капітан команди Володимир Боришкевич став одним з кращих асистентів змагань, записавши до свого активу 10 результативних передач.

У сезоні 2017/2018 років “Прикарпаття” у групі “А” посіло друге місце, здобуло бронзові нагороди другої ліги та підвищелося у класі.

fc-prykarpattya

У першому турі першої ліги нинішнього сезону “Прикарпаття” вдома приймало “Балкани” з Одеської області. Завдяки реаліщованому пенальті Миколи Златова команда з Одещини святкувала перемогу з рахунком 1:0. Пропонуємо статистику того матчу:

“Прикарпаття” (Івано-Франківськ) – “Балкани” (Зоря) 0:1 (0:0) (М.Златов, 59 (пен.))

“Прикарпаття”: Вульчин, Борисевич, Бочкур, Конкольняк, Цюцюра (Януш 57), Данищук, Оринчак (Квасний 78), Худоб’як “Халк”, Боришкевич (Веприк 46), Яневич, Ковальчук

“Балкани”: Паламарчук, Ільницький (Гончаренко 90 + 1), Пархоменко, Платунов (Райчев 69), Паламар (Опря 69), Чернишов, Юречко, Георгієв (Болокан 57), Герасимець (В.Златов 81), Саламаха, М. Златов

Попередження: Боришкевич 42, Борисевич 45, Вульчин 59, Худоб’як “Халк” 90 + 1 – Герасимец 69.

Відзначимо, що ФК “Прикарпаття” до своїх лав запрошує місцевих вихованців футболу.

Заявка ФК “Прикарпаття” на сезон 2018/2019 років:

prik-sklad

Підготовка “Прикарпаття” до нинішнього сезону. Нагадаємо, що на порталі «Спортивна Кіровоградщина» було створено спеціальну сторінку «Підготовка команд-суперниць по першій лізі» www.sport-kr.com.ua/?page_id=24138, на якій систематизувалися новини по підготовці команд до наступного сезону – новини розміщувалися у блозі порталу, а посилання розміщувалися на сторінці. Пропонуємо вашій увазі таблицю посилань на новини з штабу краматорців під літньої підготовки:

 «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)

 «Прикарпаття» проведе 7 спарингів
fcprikarp  Екс-футболіст Ворскли може продовжити кар’єру в Прикарпатті
 “Прикарпаття” переграло молодіжку “Карпат”
 “Прикарпаття” святкувало перемогу над “Калушем”
 “Прикарпаття” підписало двох гравців
 “Прикарпаття” поступилося “Карпатам”
 “Прикарпаття” зіграло внічию з аматорами
 “Буковина” та “Прикарпаття” сильнішого не визначили
 Володимир Ковалюк: нам треба поберегти лідерів “Прикарпаття”
 Володимир Ковалюк: До старту сезону ми готові

 21 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні