Як “Зірка” перемагала “Гірник-Спорт”

fc_zirkaСьогодні підопічні Андрія Горбаня провели заключний контрольний матч у рамках підготовки до старту сезону в Першій лізі.

В Горішніх Плавнях кропивничани доволі несподівано здолали місцевий «Гірник-Спорт» – 2:0, який в майбутній першості задекларував боротьбу за путівку до елітного дивізіону. При цьому позитивний результат «зіркових» випадковим назвати не можна.

Можливо, багатьох наших уболівальників засмутила прикра домашня поразка від запорізького «Металургу». Але цього разу, на відміну від попереднього двобою, наші тренери з перших хвилин не стали експериментувати зі складом й не випробували потенційних новачків, а задіяли гравців основної обойми. І хоча невелика ігрова перевага була на боці господарів поля, але контратакувальні дії гостей виглядали більш осмисленими та небезпечними. Та все ж, на 4-й хвилині, «гірники» небезпечно пробивали метрів із 20-ти поруч зі стійкою наших воріт. Кропивничани ж спокійно витримали стартовий натиск конкурентів й перевели гру в потрібне для себе русло. І ось вже Іван Рудницький кинув у прорив Ярослава Поплавку, котрий змістився ближче до центру й пробив з лівої ноги – трохи невлучно. А через хвилину підопічні Андрія Горбаня шокували суперників. Знову в нас пройшла стрімка контратака, в ході якої Максим Авер’янов п’ятою переадресував м’яч на Станіслава Писарєва. Наш юний форвард виграв силову боротьбу в захисника, відтіснив того корпусом і влучно пробив – 0:1. І надалі Станіслав продовжував створювати проблеми оборонцям «Гірника-Спорту», заробивши небезпечний штрафний. Стандарт виконав Рудницький, але захисники нейтралізували загрозу, вибивши м’яч головою за межі штрафної. Після цього обидві команди обмінялися кутовими, які особливої загрози воротам не несли. А черговий штрафний у виконанні гостей був більш небезпечним. Декількох сантиметрів не вистачило Артему Сьомці для того, щоб замкнути зрячу подачу від Поплавки.

Ближче до завершення першого тайму господарі намагалися атакувати більше, але не враховували те, що кропивничани готові до активних протидій. І саме наші футболісти були ближчими до того, щоб закріпити свою перевагу. Зокрема, після подачі надактивного Писарєва, Олександр Маткобожик не влучив у ворота із 6-ти метрів. А на 35-й хвилині комбінація за участі Рудницького та Авер’янова завершилася тим, що Поплавка пробивав із меж штрафної – трохи вище цілі. Отже, на перерву суперники пішли за логічної мінімальної переваги підопічних Андрія Горбаня – 0:1.

В другому таймі характер поєдинку не дуже змінився. Господарі, як і раніше, намагалися діяти першим номером, але наші оборонці та голкіпер грали гранично зібрано та надійно. Ну а швидкісні випади гостей, як і раніше, були значно небезпечнішими. Справжніми лідерами на полі виглядали Рудницький з Авер’яновим, які направляли командний ритм. Вправно підтримували на флангах своїх партнерів Сьомка та Поплавка. А на вістрі продовжував створювати великі проблеми оборонцям Писарєв. Ну й взагалі це була, мабуть, найкраща гра «зіркових» на зборах з точки зору побудови загальних командних дій. Адже більш досвідчені суперники не змогли знайти контраргументи проти такої гри своїх візаві. Та й небезпечних моментів підопічні Сергія Пучкова, який дуже нервував по ходу зустрічі, створили обмаль. У нас же мали шанси забивати Авер’янов, Сьомка та Поплавка. І другий гол того таки Авер’янова після передачі Писарєва, який провів відмінний поєдинок, виглядав доволі логічним. Станіслав знайшов Максима в штрафному майданчику, а той холоднокровно пробив у дальній кут – 0:2.

Після цього господарі поля пішли вперед з подвійним завзяттям, намагаючись будь за що забити. І тут вже прийшлося добре попрацювати лінії оборони та голкіперу Богдану Степанцову, який в декількох епізодах дійсно врятував свою команду. А на 85-й хвилині «гірники» отримали право на пробиття пенальті після того, як рукою у власному штрафному майданчику зіграв Хорольський. На наше щастя, після удару з «позначки» Андрія Салюка м’яч від поперечини пішов за межі поля.

Кінцівка матчу пройшла на зустрічних курсах, коли шанси забити мали обидві команди. У нас Андрій Савіцький виводив на ударну позицію Дмитра Касімова, але пробити тому в останню мить завадили захисники. Згодом простріл того ж Касімова оборонці перервали, вибивши м’яч на кутовий. Ну й на завершення наш воротар Богдан Степанцов вивів віч на віч із своїм колегою по амплуа Савіцького, але той своїм шансом не скористався. Та й без цього, як грою, так і результатом наші тренери залишилися задоволеними. Хоча, звісно, одна вдала гра це не показник і роботи футболістам і тренерам ще потрібно провести багато.

Цей переможний поєдинок став заключним для «Зірки» перед початком нового чемпіонату в Першій лізі. Найближчим часом тренерський штаб остаточно визначиться з тими виконавцями, яким належить виконувати поставлені завдання вже в ході офіційних матчів.

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Зірка» (Кропивницький) – 0:2 (0:1).

14 липня 2018 року (субота). Початок о 17:00. Горішні Плавні. Стадіон «Юність» (запасне поле). +29 С. 50 глядачів.

Арбітр: Капшук Владислав (Кременчук).

«Зірка»: 74. Медведєв Марк (12. Степанцов Богдан, 46), 50. Дугієнко Олександр, 48. Маткобожик Олександр (к/к), 35. Хамільтон-Роллінгс Філіп Ларрі Володимир (54. Коноваленко Максим, 74), 68. Хорольський Дмитро, 47. Рудницький Іван (52. Лопушенко Ігор, 62), 69. Писарєв Станіслав (91. Боздаган’ян Михайло, 60), 39. Поплавка Ярослав (80. Касімов Дмитро, 60), 86. Авер’янов Максим (63. Павлюк Кирило, 70), 85. Ходорченко Микита (51. Гравець на перегляді, 46), 71. Сьомка Артем (75. Савіцький Андрій, 64). В.о. головного тренера: Горбань Андрій.

Голи: 0:1, Писарєв Станіслав (9), 0:2, Авер’янов Максим (58).

Нереалізований пенальті: Салюк Андрій (76, поперечина).

Офіційний сайт ФК “Зірка”

 10 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні