Вадим Даренко про останні успіхи команди «Зірка» U-13

fc_zirkaВихованці Академії ФК «Зірка» 2005 року народження завершили свій, якщо можна так сказати, останній дитячій сезон. Попереду, вже восени, у юних кропивничан більш серйозні випробування на всеукраїнському рівні в чемпіонаті ДЮФЛ України.

Про нещодавні змагання, в яких взяла участь «Зірка» U-13, нам розповів наставник команди Вадим Даренко.

–  Розпочну з турніру в Запоріжжі, з якого ми щойно повернулися. І хоча посіли на цих змаганнях лише 4-те місце, більшість завдань, що ставили перед собою, вирішили. Адже склад учасників був доволі серйозним. На першому етапі вісім команд були розбиті на дві групи. Нам у суперники дісталися одеський «Атлетик», донецький «Шахтар-1», де зібрані перспективні футболісти цього віку майже з усієї України, та господарі із запорізького «Металурга». В іншому квартеті силами мірялися: ФК «Одеса», ФК «Маріуполь», «Шахтар-2» та сумська «Барса».

Darenko-180x240У стартовий день ми зіграли один матч проти «Атлетика». Нам вдалося відзначитися першими. Захар Дзядик здійснив класний прохід до штрафної суперників, обігравши по ходу їх трьох гравців, але був зупинений недозволеним прийомом. Пенальті впевнено реалізував Євген Присяч. Надалі мої вихованці мали декілька гарних шансів для того, щоб забити вдруге. Та, на жаль, підвела реалізація. А в другому таймі одеситам вдалося відновити рівновагу після дальнього удару. Отже, цей поєдинок ми завершили внічию – 1:1.

Наступного дня зіграли відразу два матчі. Спочатку протистояли «збірникам» із донецького «Шахтаря-1» й виклалися на повну. Матч проходив у рівний напруженій боротьбі з обопільними шансами. Перший тайм завершився нульовою нічиєю, а по перерві єдиний переможний для нас гол забив дальнім класним ударом Максим Скороход – 1:0.

Через декілька годин уже грали проти господарів, які зранку, не особливо напружуючись, здолали «Атлетик». Ми ж, як я вже казав, віддали дуже багато сил у зустрічі з «гірниками», що позначилося на діях хлопців у другому таймі протиборства із запорожцями. До перерви ми мали солідну перевагу, але пропустили після помилки воротаря. Ну а в другій 30-ти хвилинці суперники скористалися тим, що мої підопічні виглядали втомленими й не встигали за швидкими атаками «металургів». Тож, цей матч, що не мав особливого турнірного значення, адже ми забезпечили собі вихід до півфіналу, закінчився впевненою перемогою господарів турніру – 4:0. І ще зазначу, що я надав можливість зіграти всім хлопцям, а пропускали ми більше після власних помилок.

Півфінал із сумською «Барсою», яка посіла перше місце в іншій четвірці, завершився прикрою поразкою. Спочатку суперники вийшли вперед, але нам вдалося перехопити ініціативу й забити логічний м’яч у відповідь. Зі штрафного свій другий гол на турнірі забив Максим Скороход. Ну а потім у наші ворота був призначений пенальті, якого й близько не було. Взагалі скажу, що суддівство залишало бажати кращого. Й не тому, що було якимось упередженим, а тому що кваліфікація арбітрів була не дуже високою. Після реалізованого сумчанами 11-ти метрового, ми не використали два виходи один на один із голкіпером «Барси» й ще декілька моментів. Ну так буває в футболі, коли краще грає одна команда, що визнав навіть тренер «барселонців», а виграє – інша. Ось це був якраз такий випадок і ми поступилися – 1:2.

У бронзовій дуелі з «Шахтарем-2» хлопці зіграли прекрасний перший тайм, коли повністю домінували на полі й перегравали своїх конкурентів. Блискучий гол забив Віктор Цуканов, який розібрався з декількома опікунами й не залишив шансів голкіперу донеччан – 1:0.

Ну й скажу, що ігрову перевагу зберігали до середини другого тайму, коли я провів декілька вимушених замін. На жаль, резервісти не дуже добре ввійшли в гру. Цим скористалися наші суперники, які не тільки зрівняли рахунок, але й забили другий гол. Як наслідок, поступилися – 1:2 й посіли тільки четверте місце. Ну а переможцем турніру стали футболісти запорізького «Металургу», які на останній хвилині фінального протиборства таки дотиснули «Барсу» – 2:1.

Та скажу, що мене особисто такий підсумковий результат не дуже засмутив. Головне, що зіграли з дуже сильними суперниками, перевірили власні можливості, продемонстрували свої позитивні якості й побачили: над чим потрібно працювати в майбутньому. А незадоволений я діями нападників, які жодного разу не відзначились. У цьому плані потрібно суттєво додавати.

Ну й наостанок декілька слів про чемпіонат області, в якому ми фінішували другими. Тут ми грали зі старшими на рік хлопцями, отримали таку необхідну змагальну практику, набралися досвіду й досягли хорошого результату. Ми програли тільки в 3-х матчах, двічі поступившись беззаперечному фавориту – «Арсеналу-Сапсан» й один раз –олександрійському «Аметисту-2». Скажу так, що в поєдинку другого кола з чемпіонами, яких тренує Вадим Бондар, мої хлопці виглядали дуже гідно й для сприятливого рахунку не вистачило фізичних кондицій та наполегливості. А от олександрійцям поступилися виключно через власні помилки, адже всі три голи, як кажуть, «привезли» собі самі.

І хочеться сказати, що у нас в області не так багато гарних команд, з якими потрібно викладатися на повну, а коли хлопці мають відчутну перевагу й виграють із великими рахунками – це не дуже корисно. Але маємо те, що маємо. Добре, що такі змагання проводяться.

Що стосується подальших планів, то будемо наполегливо готуватися до свого дебюту в першості ДЮФЛ України. У нас є хороший колектив, але, звісно, хотілося б підсилити декілька позицій. Та в цьому плані будемо виходити з існуючих у клубі реалій і докладемо максимум зусиль для того, щоб стартувати якомога краще.

Офіційний сайт ФК “Зірка”

 14 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні